NADINIH 50 GODINA BLISTAVE KARIJERE: Legendarna pevačica narodne muzike proslavila pola veka rada

S. Vidačković

22. 05. 2022. u 21:59

LEGENDARNA pevačica narodne muzike Nada Obrić svečano je obeležila 50 godina karijere. Vlasnica hitova "Dugo te, dugo očekujem", "Suze teku same", "O ljubavi moja prošla", "Bolna ti ležim", "Tri godine" i brojnih drugih, obeležila je zlatni jubilej u prisustvu svojih kolega, porodice i prijatelja u prostorijama "Jugotona".

НАДИНИХ 50 ГОДИНА БЛИСТАВЕ КАРИЈЕРЕ: Легендарна певачица народне музике прославила пола века рада

Foto S. V.

U dugoj zelenoj, lepršavoj haljini, Nada je primala čestitke i bukete cveća, a emocije nije mogla da sakrije. Kanula je i neka suza radosnica.

- Neverovatan je osećaj obeležiti 50 godina rada. Imam tremu i sad - kaže Nada Obrić. - U celom svom muzičkom opusu ne bih ništa promenila, ponosna sam na svoju karijeru. Ostala sam dosledna sebi, ljudi me takvu vole i ja njih, imala sam tiražne ploče, velike hitove koji se i danas pevaju. Takođe, preponosna sam na svoju publiku koja je sve vreme bila uz mene.

Nada je na emotivan način sumirala svoju dugogodišnju karijeru. Za ovih pola veka pevanja, bilo je i lepih i ružnih trenutaka. Ipak, nikada nije ni pomislila da odustane.

- Radila sam 15 godina kao pravnik u sarajevskom Centru za socijalni rad. Mada, mislim da sam rođena za ovaj posao, vodila me ljubav prema muzici i evo me tu gde sam danas. Od kolega sam uvek dobijala podršku, međusobno smo se pomagali. Svakom bih poželela ovo, milion slika mi prolazi kroz glavu, ali za sve ovo vreme nisam imala nijedan incident. Možda sam bila stroga za neke, ali sve što sam postigla bilo je zbog kvaliteta, jer je narod tako hteo - rekla je Nada.

Foto S. V.

Proslavi su prisustvovale i brojne Nadine kolege sa estrade, Vera Matović, Milena Plavšić, Mina Kostić...

UVEK BORAC

AKO je suditi po izgledu, osmehu i pozitivnoj energiji, niko ne bi rekao da je Nada Obrić uspela da se izbori sa tri karcinoma, koji su se tokom prethodnih godina pojavljivali na više organa. Pevačica je o tome otvoreno govorila, pohvalila nam se da je dobro i da joj je najveću snagu davala njeni najbliži.

- Moja deca su toliko pažljiva, brinuli su o meni kad mi je bilo najgore. Nisu mi dozvolili da se predam, ali nisam ni pomislila na odustajanje, jer sam večiti borac - kaže Nada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna