KONSTRAKTINA PESMA NOMINOVANA ZA NAJBOLJI TEKST EVROVIZIJE: Jedna rečenica privukla posebnu pažnju i ušla u istoriju takmičenja

Novosti online

23. 04. 2022. u 11:38

PESMA "In corpore sano" kojom Konstrakta predstavlja Srbiju na 66. "Pesmi Evrovizije" nalazi se među šest nominovanih za najbolji tekst ovogodišnjeg takmičenja, po izboru portala Eurostory.nl.

КОНСТРАКТИНА ПЕСМА НОМИНОВАНА ЗА НАЈБОЉИ ТЕКСТ ЕВРОВИЗИЈЕ: Једна реченица привукла посебну пажњу и ушла у историју такмичења

Foto V. Danilov

Osim teksta pesme "In corpore sano", među nominovanima su i pesme iz Australije, Velike Britanije, Italije, Ukrajine i Švajcarske. Dobitnika nagrade će zajedno odlučiti žiri i publika koja može da glasa na portalu eurostory.nl.

Žiri je ocenio da je prva rečenica pesme "Koja li je tajna zdrave kose Megan Markl" među onima koje se najviše pamte u istoriji "Pesme Evrovizije", piše RTS. Dodaju i da slezina nikad nije pomenuta na evrovizijskom takmičenju, a navode i da je ostatak teksta "prilično bizaran", ali i "koherentan".

"Tekst se gradi prema argumentaciji koja se dotiče nemogućih standarda lepote i zdravlja koji su postavljeni za javne ličnosti", naveo je žiri.

Nagrada za najbolji tekst portala Eurostory.nl dodeljuje se od 2016. godine, a među dobitnicima se, između ostalih, nalaze i Džamala, pobednica iz Ukrajine 2016, kao i prošlogodišnji pobednici, grupa Maneskin.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)