NINA MRĐA O ULOZI U "IGRI SUDBINE", "LUTKAMA", PIRSU BROSNANU... Moja Lenka dođe kao neki melem

MARINA JUNGIĆ MILOŠEVIĆ

20. 04. 2022. u 10:11

MLADA glumica Nina Mrđa (24) stigla je kao pravo osveženje među ženske likove, u trećoj sezoni hit-serije "Igra sudbine" (Prva, 20.00), budući da igra ljubaznu i stidljivu Lenku, koja je unela dozu smirenosti u dimaničan odnos između koleginica u "Kan holdingu". Ulogu nove simpatije Strahinje Bunčića (Ammar Mešić) dobila je na kastingu i kaže da uživa dok je igra.

НИНА МРЂА О УЛОЗИ У ИГРИ СУДБИНЕ, ЛУТКАМА, ПИРСУ БРОСНАНУ... Моја Ленка дође као неки мелем

Foto: IMDB

- Lenka dođe kao neki melem, da malo neutrališe i umiri situaciju. Bar je zasad tako. Meni baš prija da je igram, jer je kontra u odnosu na ostale likove. Snimamo pet dana nedeljno, po 12 sati, vojnički, ali prijatno je i lepo, jer je dobra ekipa - priča, za "Novosti", lepa glumica koja je završila glumu na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke Vide Ognjenović i asistenta Slobodana Beštića, a privodi kraju i studije na Filozofskom fakultetu. - Deli me mesec i po dana od apsolventskog statusa, što me rastužuje, jer su to moji poslednji studentski dani. S druge strane, vrlo sam srećna što završavam jednu fazu u svom životu i nastavljam da se bavim glumom.

Objasnila nam je i da se gluma i filozofija fino dopunjuju i prožimaju.

- Tokom studija filozofije susretala sam se sa vrlo obimnom literaturom. To mi je pomoglo da sada, kada pročitam neki scenario, brzo i lako uhvatim ono što je najbitnije. A zatim primenim ono što sam učila na studijama glume i tu srž razvijam kroz raznorazne tehnike.

Foto: Privatna arhiva

Prvi susret sa glumom Nina je imala još kao tinejdžerka u školici glume studija "Centar", gde je igrala u predstavama koje je režirao Nenad Radović.

- Tu sam se zaljubila u glumu, a neposredno posle toga došla je serija "Ravna gora", u kojoj sam i pred kamerom isprobala sve što sam do tada učila. Divno mi je bilo što sam sa rediteljem Radošem Bajićem uspela da uđem u svet glume. Objasnio mi je kako se pred kamerom ponaša i meni se to dopalo. Shvatila sam da je to potpuno drugi svet u odnosu na pozorište, ali da ne znam koji mi se od njih više sviđa.

Mlada glumica imala je čast i da u američkom filmu "Novembarski čovek" zaigra rame uz rame sa Pirsom Brosnanom.

- Pirs je toliko staložena osoba, vrlo duhovit, neposredan, istinski me je oduševio. Oduševljena sam, takođe, profesionalizmom cele filmske ekipe, a istovremeno su bili vrlo prijatni. Imali su strpljenja za mene, mladu devojku, da mi sve lepo objasne, pa sam se oduševila koliko su te filmske zvezde skromni ljudi, prizemni, pristupačni kao kolege.

Mrđu smo već zapazili i u "Urgentnom centru" i "Sinđelićima", a sada možemo da je gledamo i u predstavi "Lutke", na kamernoj sceni "Studio".

- Moja koleginica i najbolja drugarica Milica Vrzić, s kojom igram u "Lutkama", htele smo da zatvorimo krug našeg prijateljsko-poslovnog odnosa, pošto smo se i upoznale u školi glume "Centar", pre desetak godina. Uradile smo dramatizaciju romana "Moja genijalna prijateljica" Elene Ferante i prilagodile je sadašnjim okolnostima i našoj publici. Izvukle smo ono što je najbitnije, prijateljstvo između dve žene, kako se menja i razvija, šta trpi i kako izdržava.

AKROBATKINjA NA SVILI

PORED toga što ima crni pojas u taekvondu i redovno posećuje teretanu, Nina Mrđa nam je otkrila da se bavi i akrobatikom na svili, koja je zakačena na dršku na plafonu.

- To je kombinacija gimnastike, joge i snage, ali izgleda vrlo lepo i ženstveno. Ipak, potrebna je velika količina snage, tako da mi je to zanimljivo i kao trening i kao veština. Volela bih da u nekom akcionom filmu dobijem dinamičniju ulogu u kojoj bih mogla da pokažem svoje veštine u borilačkim sportovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)