BATIST UZEO ŠEST TROFEJA: Prestižne muzičke nagrade "Gremi" dodeljene po 64. put u Las Vegasu, voditelji zbijali šale na račun šamara

V. M. P.

04. 04. 2022. u 21:40

MULTIŽANROVSKI umetnik Džon Batist trijumfovao je na 64. dodeli muzičkih nagrada "Gremi" u Las Vegasu, osvojivši čak šest trofeja od 11, za koliko je bio nominovan, među kojima i glavni za album godine We Are, inspirisan pokretom Black lives matter.

БАТИСТ УЗЕО ШЕСТ ТРОФЕЈА: Престижне музичке награде Греми додељене по 64. пут у Лас Вегасу, водитељи збијали шале на рачун шамара

Stjuart Koplen i Riki Kej imaju najbolji nju ejdž album, Foto AP

Retro-projekat "Silk sonik", koji čine Bruno Mars i Anderson Pak, osvojio je četiri "Gremija", uključujući i one za ploču i pesmu godine Leave the Door Open. Rokeri "Fu fajters", koji se nisu pojavili na ceremoniji dodele u "MGM grand garden areni" zbog iznenadne smrti bubnjara Tejlora Hokinsa, uzeli su tri "Gremija" - za najbolje izvođenje u kategoriji rok muzike (Making a Fire), najbolju rok pesmu (Waiting on a War) i rok album godine (Medicine at Midnight).

Džoni Mičel i Boni Rajt, Foto AP

Prema očekivanjima, najbolji pop album je Love for Sale Tonija Beneta i Lejdi Gage, za najbolji pop duet proglašena je pesma Kiss Me More Dodže Ket (zakasnila da preuzme nagradu jer je bila u toaletu) i SZA, najbolji rep je Jail (Kanje Vest i Džej Zi), dok je najbolja kantri pesma Cold Krisa Stepltona. Mlada Olivija Rodrigo proglašena je za otkriće godine, a uzela je "Gremi" i za najbolje pop solo izvođenje (Drivers License).

Olivija Rodrigo, Foto AP

- Ovo je moje najveće ostvarenje sna - rekla je Olivija, koja ima samo 19 godina.

l Anderson Pak i Bruno Mars sa cigaretom, Foto AP

- Stvarno želim da ovu nagradu posvetim svojim roditeljima jer su podržavali moje snove i bili jednako ponosni na mene što sam osvojila "Gremi", kao i onda kada sam prohodala.

Dodža Ket i SZA, Foto AP

Među laureatima su bili i Džazmin Saliven u kategoriji najbolje ar-en-bi izvođenje (Pick Up Your Feelings) i najbolji ar-en-bi album (Heaux Tales), H. E. R. za najbolje izvođenje u kategoriji tradicionalni ar-en-bi (Fight For You), veteranka Džoni Mičel, koja je "Gremi" dobila za najbolji istorijski album (Joni Mitchell Archives, Vol. 1: The Early Years (1963-1967), namučila se čitajući tekst sa telepromptera, pa joj je u pomoć priskočila Boni Rajt.

Nejt Bargac, Foto AP

Voditelj ceremonije koja je zbog korone prvi put održana u Gradu greha umesto u Los Anđelesu, bio je Trevor Noa, koji se našalio sa šamarom Vila Smita komičaru Krisu Roku na dodeli Oskara, rekavši da će "imena ljudi nećemo pominjati večeras", aludirajući na Smitovu rečenicu Roku da ne uzima u usta ime njegove supruge. Levar Barton, još jedan od domaćina ceremonije, nasmejao je prisutne u dvorani dok je predstavljao voditelja, komičara Nejta Bargacea.

Džon Batist, Foto AP

- Naš sledeći voditelj je komičar, ako razumete šta mislim. Zato moram sve da vas upozorim - ostanite na svojim mestima i držite ruke uz telo - kazao je Barton.

Džazmin Saliven, Foto AP

Bargac je na binu izašao sa postavljenom kacigom na glavi, objasnivši da mu je rečeno kako komičari to sada moraju da nose na dodeli nagrada tokom svojih šaljivih monologa.

H.E.R. i Leni Kravic, Foto AP

I Kvestlav se našalio na račun šamara, poručivši svima kako misli da će se držati 150 metara od njega. Dok su Bruno Mars i Anderson Pak primali Gremi, ovaj prvi je zapalio cigaretu na bini. Društvene mreže odmah su se usijale zbog toga, a korisnici su se pitali da li je to skandal u svetu u kojem je pušenje zabranjeno na gotovo svim mestima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024