ENERGIJA PANKA I METALA: Pet bendova u sali "Amerikana" Doma omladine

M. A. K.

12. 03. 2022. u 11:08

POVODOM promocije svog trećeg albuma, beogradski spid metal trio KOBOLD, organizovao je u sali "Amerikana", Dom omladine, "Empajer metal festival", na kome će večeras, od 18 časova, nastupiti pet bendova.

ЕНЕРГИЈА ПАНКА И МЕТАЛА: Пет бендова у сали Американа Дома омладине

Grupa KOBOLD, Foto Julia Lazić

Reč je o prvom izdanju smotre, koja bi ubuduće trebalo da se održava dva puta godišnje: u zimskoj sezoni u zatvorenom prostoru i u letnjoj, na otvorenom.

- Na festivalu će imati priliku da nastupaju neki od najvećih afirmisanih autorskih bendova u metalu i panku iz regiona, kao i novoosnovani autorski bendovi - objašnjava, za "Novosti", Elio Rigonat, osnivač, vokal i gitarista KOBOLD-a.

Osnovan 2015, ovaj bend čine i Stefan Stanojević "Mračajski Profa" na bas gitari i Pavle Simić Yopa na bubnju. Iza sebe imaju dva EP izdanja i gotovo 100 nastupa po Balkanu.

- Treći album izdajemo preko japanske izdavačke kuće Jackhammer Music Japan, koja će album distribuirati, osim na Dalekom istoku i u SAD i evropskim zemljama - dodaje sagovornik.

- Bend nastavlja saradnju i sa svojim dosadašnjim meksičkim izdavačem IBDC.

Za zvuk ove grupe karakteristični su brzi pankerski i metal ritmovi, kao i upečatljivi, energični nastupi "uživo":

- Iako je bend okarakterisan kao spid metal, zvuk benda pomera granice žanra uplivima iz drugih žanrova muzike. Na ovom koncertu bend će svirati neke od svojih dobro poznatih pesama, kao i nov materijal sa trećeg albuma - objašnjava Rigonat.

Svirka počinje u 18 časova

SVIRKA u "Amerikani" otpočeće od 18 časova, a prvi će nastupiti bend "Vrata". Sat kasnije sledi "BG bagra", mladi hardkor pank bend. Od 20 časova na repertoaru je The Father of Serpents poznati doom metal bend, koji iza sebe ima dva albuma, tri singla i mnoštvo nastupa, a posle njih svira hardkor pank grupa Nothing Sacred, koja se afirmisala u Srbiji, ali i Italiji, Kanadi i zemljama Azije. Finale, od 22 časa, rezervisano je za nastup KOBOLD-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!