PREMINULA IKONA HOLIVUDA: Glumica Beti Vajt umrla u 99 godini

Novosti onlajn/M.S.

31. 12. 2021. u 20:55

GLUMICA Beti Vajt, ikona Holivuda, preminula je danas u 99. godini.

ПРЕМИНУЛА ИКОНА ХОЛИВУДА: Глумица Бети Вајт умрла у 99 години

Foto: Printscreen

Posle sedamdeset godina karijere Vajt se smatrala jednom od najcenjenijih komičarki na svetu, i jednom od najstarijih aktivnih glumica.

Vest o smrti legendarne glumice objavili su magazin "Pipl" i "Vašington post". 

Beti je preminula u svom domu nešto pre 9:30 u petak. Predvodnik i pionir u medijima, Beti je imala najdužu karijeru među ženama na televiziji - glumila je u više emisija u poslednjih 8 decenija, počevši od 1939. godine, prenosi TMZ.

Beti je možda najpoznatija po svojoj glavnoj ulozi Rouz Nilund u filmu "Zlatne devojke", koji se prikazivao od 1985. do 1992. godine.

Beti je počela da radi na radiju 40-ih, nastupajući u filmovima „Blondie“, „The Great Gildersleeve“ i „This is Iour FBI“. Na kraju je dobila svoj radio program. Godine 1949. počela je da radi na TV varijetetu sa Alom Džarvisom pod nazivom "Holivud na televiziji" - koji je kasnije bila ko-voditeljica - pre nego što je dobila više TV uloga.

Njena fantastična komična uloga došla je 1973. godine kada je igrala Sju En Nivens u "The Mari Tiler Moore Shov" ... koji je trajao do 1977. godine, a zatim je dobila glavnu ulogu u "Beti Vajt Šou". Sa 115 glumačkih zasluga, Beti je imala uloge u produkcijama kao što su „Život sa Elizabetom“, „Sastanak sa anđelima“, „Ljubavni čamac“, „Mamina porodica“, „Zlatna palata“, „Ladies Man“ Taj šou 70-ih“, „Higlitaunski heroji“, „Bostonski zakon“, „The Bold and the Beautiful“, „Pound Puppies“, „Vruće u Klivlendu“ i mnogim drugim emisijama i filmovima.

Beti je osvojila 5 Emi nagrada - uključujući 2 za 'Meri Tajler Mur', 1 za 'Zlatne devojke' i 1 za njeno pojavljivanje u 'SNL' 1975. - zajedno sa nagradama Udruženja filmskih glumaca, Nagradama američke komedije, pa čak i Gremijem 2012. godine.

Nominovana je za nekoliko Zlatnih globusa, a takođe je nagrađena mnogim nagradama za životno delo i proslavama kroz nekoliko organizacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

SA NJIM JE ŽELELA BRAK I PORODICU: Tragična ljubav Sonje Savić - od kada je umro sebe je smatrala udovicom, za nju je bio jedini