PUBLIKA UŽIVALA U MUZICIRANJU: Završen 23. novosadski džez festival u Srpskom narodnom pozorištu

S. B.

29. 11. 2021. u 17:51

DžEZ se vratio u Novi Sad. To potvrđuju i organizatori ovogodišnjeg, 23. po redu Novosadskog džez festivala, na kojem su u Srpskom narodnom pozorištu, od 25. do 28. novembra, nastupili neki od najpopularnijih sastava i svetski proslavljenih muzičara regionalne džez scene.

ПУБЛИКА УЖИВАЛА У МУЗИЦИРАЊУ: Завршен 23. новосадски џез фестивал у Српском народном позоришту

V Veličković

DžEZ se vratio u Novi Sad. To potvrđuju i organizatori ovogodišnjeg, 23. po redu Novosadskog džez festivala, na kojem su u Srpskom narodnom pozorištu, od 25. do 28. novembra, nastupili neki od najpopularnijih sastava i svetski proslavljenih muzičara regionalne džez scene. Oni su, kako ističe Jelena Galetin iz organizacionog tima, u četiri festivalske večeri, ljubiteljima džeza doneli pregršt dobre energije i zajedno proslavili vraćanje muzičkih sladokusaca u koncertnu salu i praćenje džeza uživo.

- Ovogodišnje izdanje Novosadskog džez festivala izazvalo je veliku pažnju publike, jer se za koncerte tražila karta više, s obzirom na to da je prošle godine festival zbog epidemiološke situacije održan „on lajn“ – ističe Galetinova.- Moderan, klasičan, nesvakidašnji i kvalitetan džez na scenu Srpskog narodnog pozorišta doneli su ansambli iz Srbije, Bosne i Hecegovine, Hrvatske, Slovenije i Mađarske : Modern Art Orchestra, Akshani Project, Teo Collori & Momento Cigano, Bojan Cvetković kvartet, Lana Janjanin kvartet, Super saksofon kvartet, Sinan Alimanović kvartet i Nenad Vasilić trio. Nisu izostali ni tradicionalni džem sešni u pozorišnom klubu „Trema“, posle svake programske večeri.

Uvodni program festivala ukrasile su muzičke radionice, kao i izložba fotografija. Radionice su pripremila neka od najvećih imena domaće džez scene Vasil Hadžimanov, Ivan Ilić, Svetlana Ceca Palada i Igor Molnar, neke od radionica bile su predviđene za buduće džezere, za najmlađe koje su kroz kreativne sadržaje vodile Jelena Dopuđ i Jovana Dobrijević, dok je u Srpskom narodnom pozorištu bila postavljena i izložba fotografija Vladimira Veličkovića.

Ovogodišnji, 23. Novosadski džez festival, kako organizatori ističu, posetila je publika iz svih krajeva Srbije, a deo gostiju došao je i iz Slovenije, Hrvatske i Mađarske.

- Manifestaciju su podržali Grad Novi Sad, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama AP Vojvodine- kaže Galetinova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!