POL MAKARTNI PRVI PUT O RAZLAZU POPULARNE GRUPE: Lenon je odlučio da se "Bitlsi" raspadnu

Novosti online

12. 10. 2021. u 19:23

POL Makartni prvi put je otvoreno progovorio o razlazu Bitlsa 1970. i otkrio da je Džon Lenon zapravo taj koji je odlučio da se popularni bend raspadne, a ne on, kako se decenijama pisalo.

ПОЛ МАКАРТНИ ПРВИ ПУТ О РАЗЛАЗУ ПОПУЛАРНЕ ГРУПЕ: Ленон је одлучио да се Битлси распадну

FOTO: Depositphotos

- Nisam ja podsticao razlaz. To je bio naš Džoni - rekao je Makartni. - On je jednog dana ušao u sobu i rekao: "Odlazim iz Bitlsa".

Tada im je menadžer savetovao da ćute o razlazu, ali sada je 79-godišnji basista postao nestrpljiv i odlučio da otkrije ko stoji iza razlaza.

Makartni je pojasnio da su Lenonove strasti prema supruzi Joko Ono bile nespojive sa tim da bend nastavi zajedno da piše i snima.

- Lenon je želeo da leži u krevetu nedelju dana u Amsterdamu i sa tim nismo mogli da se raspravimo. Stvar je zaista bila u tome da je Džon stvarao novi život sa Joko. Oduvek je želeo da se otrgne od društva jer ga je vaspitala njegova tetka Mimi, koja je bila prilično represivna, pa se uvek želeo nekako osloboditi - rekao je njihov menadžer Alen Klejn.

Lenon je odluku o odlasku nazvao prilično uzbudljivom i opisao je poput razvoda. U isto vreme, Makartni je Džona i Joko nazvao sjajnim parom.

- To je bio moj bend, moj posao, moj život, pa sam želeo da se to nastavi - rekao je Makartni o svojoj tadašnjoj želji da zadrži grupu na okupu. - Nisam podsticao razlaz. To je bio naš Džoni koji je došao jednog dana i rekao "napuštam grupu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba