PREMINUO NORM MEKDONALD: Legendarni komičar izgubio bitku sa rakom

Novosti online

14. 09. 2021. u 21:45

LEGENDARNI stend-ap komičar Norm Mekdonald preminuo je juče u 61. godini života nakon duge borbe sa rakom, piše Dedlajn.

ПРЕМИНУО НОРМ МЕКДОНАЛД: Легендарни комичар изгубио битку са раком

Foto: Jutjub/I'm not Norm

Kako je saopštila njegova dugogodišnja partnerka i prijateljica Lori Džo Hekstra, on se čak devet godina borio sa kancerom.

- Bio je ponosan na svoje šale, i nikada nije želeo da dijagnoza utiče na to kako ga vidi publika ili njegovi voljeni. Užasno će nam nedostajati - rekla je ona.

Mekdonald se nije bavio samo stend-ap komedijom - glumio je u filmovima, ali i napisao knjigu "Zasnovano na istinitoj priči - Nije memoar". Poznati su često za njega govorili da je jedan od najnačitanijih i najpametnijih ljudi u Holivudu.

Godinama je imao problema sa kockom, i čak dva puta je potpuno bankrotirao, o čemu je često govorio gostujući na televiziji.

Od 1993. do 1998. godine uređivao je "Vikend Apdejt", segment popularne emisije "Saturdej Najt Lajv", gde se šaljivo i bez dlake na jeziku bavio aktuelnim događajima.

Upravo je zbog toga navodno i dobio otkaz. Mesecima je nemilosrdno komentarisao suđenje O. Dž. Simpsonu, poznatom sportisti koji je hladnokrvno ubio svoju suprugu i njenog ljubavnika. Ono što Norm nije znao je da je Simpson bio prijatelj sa Donom Olmajerom, predsednikom televizijske mreže NBC za zapadnu obalu, koji mu je i dao otkaz.

Norm Mekdonald je od 2013. godine vodio video podkast "Norm Mekdonald Lajv", gde mu je pomagao mladi komičar Adam Iget, koji je često bio glavna meta Normovih šala i predmet podsmeha poznatih gostiju, među kojima su bili i Fred Stoler, Leri King, Bili Bob Tornton, Tim Alen i mnogi drugi.

Smatrao je da ne postoji tema koja je nedodirljiva za komediju - bilo da je u pitanju rak, koji ga je na kraju i ubio, teroristički napad 11. septembra, Hilari Klinton ili sponzori koji su finansirali njegovu emisiju.

Komičar Nik Malen, iz podkasta "Kam Taun", možda je i najbolje opisao Norma, rekavši jednom prilikom da je on "savest koju je savremena komedija davno izgubila", zato što nikada nije brinuo o političkoj korektnosti ili o tome da li će nekoga uvrediti, već je samo želeo da nasmeje ljude.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!