DRAGANA PEVA NA SAJMU ŠLJIVA: Festival posvećen kraljici voća počinje u petak u Osečini, po 16. put

B. PUZOVIĆ

25. 08. 2021. u 09:11

KONCERT Dragane Mirković na fudbalskom igralištu u Osečini biće, prema najavama organizatora, spektakularni događaj 16.

ДРАГАНА ПЕВА НА САЈМУ ШЉИВА: Фестивал посвећен краљици воћа почиње у петак у Осечини, по 16. пут

Foto B. Puzović

Sajma šljiva u Osečini, koji će biti održan od 27. do 29. avgusta. Osečina, centar Podgorine, biće prestonica kraljice voća - šljive, koja se u ovom delu Srbije odvajkada najviše gaji.

Nakon svečanog otvaranja sajma 27. avgusta, popodne će za najmlađe biti organizovan maskenbal, a zatim i vaterpolo utakmica. Kraj prvog sajamskog dana rezervisan je za - Luče iz Kasidola, koncert Dragane Mirković za koji vlada veliko interesovanje ne samo u severozapadnoj Srbiji. Tradicionalno potpaljivanje sušare za šljivu, ove godine ukrasiće nastup kulturno-umetničkih društava, te koncerti narodnih pesama muzičara iz Osečine. Tokom sajma, u hali Sportskog centra u Osečini, posetioci će moći da vide najbolje proizvode od šljiva podgorskih domaćina - rakiju, džem, pekmez, slatko, šljivani kolač, karaban za koji vele da je izuzetan prirodni afrodizijak.

Foto M. Anđela

Takmičiće se najbolji zdravičari, a za mlade i decu nastupiće popularna jutjub-zvezda Ana Lazarević. Biće priređeno takmičenje u obaranju ruku, te žurka uz di-džeja Hofmana na bazenima Sportskog centra. U nedelju, poslednjeg dana Sajma šljiva, biće dodeljene nagrade najboljim izlagačima i proizvođačima ovog voća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju