PRVI PUT SMO NA FENOMENALNOM "ARLEMU": Aca Seltik, za "Novosti", pred večerašnji koncert na festivalu u Arilju

M. Ćunković

30. 07. 2021. u 07:40

TRADICIONALNI muzički i kulturni festival "Arlem", koji se po 12. put održava u Arilju, biće završen koncertima večeras i sutra na ostrvu Uski vir.

ПРВИ ПУТ СМО НА ФЕНОМЕНАЛНОМ АРЛЕМУ: Аца Селтик, за Новости, пред вечерашњи концерт на фестивалу у Ариљу

Foto V. Danilov

Večerašnji program počinje u 21 čas nastupom zagrebačkog benda "Svemirko", a zatim slede "Ortodoks Kelts" (22.30) i, od ponoći, "Teksas flad". Za kraj, sutra (21.00) će koncert održati Slobodan Trkulja i "Balkanopolis". Sve se može pratiti uživo na internetu, na jutjub-kanalu "Telenora".

Vođa "Ortodoks Keltsa" Aleksandar Petrović, znan kao Aca Seltik, nestrpljivo iščekuje večerašnji koncert.

- Prvi put sviramo na "Arlemu" - kaže Aca za "Novosti".

- Svi su nam rekli da je atmosfera tamo fenomenalna i neponovljiva. Jedva čekamo to novo iskustvo. Na preporuku naših saradnika krećemo ranije, da bismo se što bolje upoznali sa okolinom.

Foto Facebook/Orthodox Celts

Spoj sa Nešom Zlatanovićem i njegovim "Teksas fladom" je, čini se, pun pogodak.

- Ne znam šta da kažem, pogotovo sad kad je umro Dasti Hil. Očekujem da "Teksas flad" odsviraju nekoliko "Zi Zi top" standarda.

Dastijev odlazak je pogodio Petrovića.

- Sve je manje Rimljana, a sve je više varvara - parafrazira Bajagu Aca.

- Neizbežan sled događaja, ali, nije ti svejedno kad ode neko ko je obeležio tvoje najbolje vreme upoznavanja sa muzikom.

"Kelti" su, naravno, i ove godine neizostavni na beogradskom "Bir festu", a zatim slede, kako Aca najavljuje, krajem avgusta i početkom septembra Novi Bečej, Zrenjanin...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)