ALBUM POSLE 42 GODINE: Boda Ninković ponovo okupio grupu iz mladosti "Ops"

M. Ć.

17. 07. 2021. u 14:55

GLUMAC Slobodan Boda Ninković najavio je da njegov ponovo okupljeni bend iz mladosti "Ops" planira da na jesen konačno objavi album "Mala prodavnica delikatesa" za PGP RTS.

АЛБУМ ПОСЛЕ 42 ГОДИНЕ: Бода Нинковић поново окупио групу из младости Опс

Foto ATA Images

- Pre 42 godine smo pobedili na zaječarskoj "Gitarijadi", ali se, godinu dana kasnije, bend rasturio - pamti Ninković.

- Trebalo je da snimimo ploču kao pobednici, to je bila nagrada. Pola benda je, međutim, otišlo u vojsku, ja sam otišao posle šest meseci. To se rasteglo. Dok smo se svi vratili, stvar je zamrla.

Muzičko-scenski bend koji, pored pozorišnih elemenata, karakterišu provokativni i duhoviti tekstovi, ponovo se okupio pre 11 godina, kada su u matičnom Smederevu napravili koncert u čast preminulog gitariste Dragoljuba Tasića. Ninković se priseća da su "napunili salu i bili iznenađeni reakcijom čak mlađih ljudi" na pesme poput "Davno beše to", "Taksi rokenrol" i "Papiga". Promocije glumčeve biografske knjige "Boda - slušaj sine ove velike reči", autora Jovice Tišme, bile su 2019. godine prilika da bend zasvira uživo, a Ninković i stihopisac i pevač Tišma su, naposletku, odveli "Ops" u studio.

- Postoji urbana legenda da smo mi od rokenrol grupa sa eks-ju prostora "najbolji bend za koji niko nije čuo" - priča Ninković.

- Tako ćemo ići u kampanju reklamiranja albuma "Mala prodavnica delikatesa".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri