POČINJE "KOSIDBA NA RAJCU": Maja Nikolić i DŽenan Lončarević pevaju na manifestaciji kod LJiga

B. PUZOVIĆ

15. 07. 2021. u 12:19

PLANINA Rajac, kod Ljiga, biće u nedelju saborište najboljih kosača iz Srbije i regiona, koji će odmeriti umešnost i brzinu košenja livadske trave.

ПОЧИЊЕ КОСИДБА НА РАЈЦУ: Маја Николић и Џенан Лончаревић певају на манифестацији код Љига

Foto B. Puzović

Najboljem među njima, tradicionalno će na manifestaciji "Kosidba na Rajcu" pripasti laskavo priznanje "Zlatna kosa". Do sada se za "Zlatnu kosu" prijavilo dvadesetak majstora otkosa iz jugoistočne Evrope, a specijalno za tu priliku, kao gosti će doći i dvojica kosača iz Kanade.

Foto Instagram/majanikolic_official

Manifestacija počinje sutra, kada se na Rajcu održava narodni vašar, dok je koncert Maje Nikolić zakazan za 21 čas. U subotu je planirana izložba poljoprivredne mehanizacije i koncert folklornih ansambala, dok će se u nedeljno prepodne tradicionalno okupiti i prodefilovati kosači, ručkonoše, vodonoše.

Foto ATA Images

Uslediće zdravica i nastupi pevača, igrača, trubača - pevačka grupa "Takovski eho", Krajiška grupa "Zavičaj", trubački orkestar "Etno art", KUD "Toplica" pri hramu Svete Ognjene Marije u Banji Vrujci. Biće izabran i đidija, kosač koji, po oceni stručnog žirija, ima najlepšu nošnju, najbolje peva i igra. Nakon dodele nagrada, u nedelju, u 20 časova, najavljen je koncert Dženana Lončarevića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda