ŽESTOK ROK UZ MIRIS "IDOLA": Zdenko Kolar sa "Medžik bušom" priprema solo prvenac

M. Ć.

19. 06. 2021. u 09:24

BASISTA Zdenko Kolar, član nekadašnje značajne novotalasne grupe "Idoli", namerava ove godine da objavi svoj prvi samostalni, autorski album, na kome će i zapevati, u pratnji benda "Medžik buš".

ЖЕСТОК РОК УЗ МИРИС ИДОЛА: Зденко Колар са Меџик бушом припрема солo првенац

Foto ATA Images

- Tačno je, rešio sam pod stare dane da izađem u javnost sa pesmama koje čuvam u sebi, zabeležene na nekim kasetofonima pre četrdesetak godina - rekao je Kolar.

Bas gitarista "Idola", potom pratećih bendova Vlade Divljana, a od sredine osamdesetih i bluz benda "Zona B", kaže da će se zasada neimenovani album verovatno pojaviti pod firmom Zdenko Kolar i "Medžik buš".

- Dobru saradnju sam ostvario sa njima. Stvarno su dečaci divni. Omogućili su mi pristup dobrim instrumentima i studiju, znaju da sviraju i pevaju, tako da je sve to rezultiralo solo albumom.

Prema njegovim rečima, na tom izdanju će biti pop-roka, ali i "malo težeg roka", dok na "Idole", najviše liči predstojeći, prvi najavni singl "Savršen par", čiji su autori basista Bajaginih "Instruktora" Miroslav Cvetković i gitarista "Medžik buša" Damjan Dašić.

- Na albumu se pojavljujem kao autor, imam nekih sedam-osam pesama, ali sticajem okolnosti, ova ide kao prva. Dobro je zazvučala, mnogo ljudi mi je reklo da podseća na "Idole".

Vezano za tu numeru, Kolar je, uz, prepoznatljiv osmeh, dodao:

- Pevao sam je u studiju sat i po i dobio upalu grla jer, ipak, nisam pevač. Sad svaki dan vežbam u kupatilu posle tuširanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DRAGANA VIŠE NIJE SAMA U DVORCU: Odlučio je da se vrati - sve objavio javno (FOTO)