ŽESTOK ROK UZ MIRIS "IDOLA": Zdenko Kolar sa "Medžik bušom" priprema solo prvenac

M. Ć.

19. 06. 2021. u 09:24

BASISTA Zdenko Kolar, član nekadašnje značajne novotalasne grupe "Idoli", namerava ove godine da objavi svoj prvi samostalni, autorski album, na kome će i zapevati, u pratnji benda "Medžik buš".

ЖЕСТОК РОК УЗ МИРИС ИДОЛА: Зденко Колар са Меџик бушом припрема солo првенац

Foto ATA Images

- Tačno je, rešio sam pod stare dane da izađem u javnost sa pesmama koje čuvam u sebi, zabeležene na nekim kasetofonima pre četrdesetak godina - rekao je Kolar.

Bas gitarista "Idola", potom pratećih bendova Vlade Divljana, a od sredine osamdesetih i bluz benda "Zona B", kaže da će se zasada neimenovani album verovatno pojaviti pod firmom Zdenko Kolar i "Medžik buš".

- Dobru saradnju sam ostvario sa njima. Stvarno su dečaci divni. Omogućili su mi pristup dobrim instrumentima i studiju, znaju da sviraju i pevaju, tako da je sve to rezultiralo solo albumom.

Prema njegovim rečima, na tom izdanju će biti pop-roka, ali i "malo težeg roka", dok na "Idole", najviše liči predstojeći, prvi najavni singl "Savršen par", čiji su autori basista Bajaginih "Instruktora" Miroslav Cvetković i gitarista "Medžik buša" Damjan Dašić.

- Na albumu se pojavljujem kao autor, imam nekih sedam-osam pesama, ali sticajem okolnosti, ova ide kao prva. Dobro je zazvučala, mnogo ljudi mi je reklo da podseća na "Idole".

Vezano za tu numeru, Kolar je, uz, prepoznatljiv osmeh, dodao:

- Pevao sam je u studiju sat i po i dobio upalu grla jer, ipak, nisam pevač. Sad svaki dan vežbam u kupatilu posle tuširanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)