"ČUVAR BUVLJE PIJACE" O JANIKI, RAJKU I DRUGIMA: Publicista i novinar Petar Peca Popović priprema novu knjigu

V. N.

12. 06. 2021. u 21:52

UTICAJNI muzički publicista Petar Peca Popović najavio je da za sledeću godinu priprema novu knjigu radnog naziva "Čuvar buvlje pijace", dok je nedavno objavljena "Tragovi u beskraju" već doživela drugo izdanje, prošireno za šest novih tekstova.

ЧУВАР БУВЉЕ ПИЈАЦЕ О ЈАНИКИ, РАЈКУ И ДРУГИМА: Публициста и новинар Петар Пеца Поповић припрема нову књигу

Foto ATA Images

- Knjiga "Tragovi u beskraju" je sećanje na moje umrle prijatelje iz sveta muzike - navodi Popović. - U novom izdanju imam dodatak od 21 prijatelja sa prostora bivše Jugoslavije, koje sam izgubio za vreme korone. Nastradao je od korone 21 muzičar pop i rok muzike. E sad, prebrojite iz drugih žanrova koliko ih je nastradalo.

Gostujući u četvrtak na jednoj od večeri ciklusa Narodne biblioteke Srbije "Pisac u biblioteci, večeri na Kosančiću", u okviru kog književnici i drugi umetnici predstavljaju odlomke svojih novih, neobjavljenih dela, Popović je premijerno pročitao nekoliko priča predviđenih da se nađu u knjizi "Čuvar buvlje pijace". U "Pisanju grada" govori o savremenoj devastaciji urbanog, "Spomenik peva" o čuvenom tamburašu Janiki Balažu, "Džezer i fudbaler" o susretu klavijaturiste Džoa Zavinula sa legendarnim fudbalerom Crvene zvezde Rajkom Mitićem, a potresni "Jedan petak u životu" o putu u Zagreb na identifikaciju posmrtnih ostataka člana porodice.

- Dogovorili smo se da pokušam da saberem tekstove iz raznog vremena, o raznim temama. Razne stvari se jedino mogu nabaviti na buvljoj pijaci. Mislio sam da je naslov "Čuvar buvlje pijace" zgodan, a podnaslov je 'O svemu i svačemu'.

Popović je svojevremeno, između ostalog, bio urednik časopisa "Džuboks" i "Rok", kao i muzički urednik Radija 101 i u diskografskoj kući PGP RTB. Autor je knjige "Rokopisi" (2008) i "Biti rokenrol" sa Mihajlom Pantićem (2016).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista