REDAR ME UDARIO, JA SAM UZVRATIO: Saša Joksimović, za "Novosti", o incidentu na fudbalskoj utakmici

M. Ćunković

07. 06. 2021. u 22:37 >> 19:12

GLUMAC Saša Joksimović našao se ovih dana u centru pažnje na nesvakidašnji način. Bio je akter incidenta koji se dogodio u okolini Uba, na nedeljnoj fudbalskoj utakmici Kolubarske okružne lige između Pambukovice i gostujuće ekipe Banjani, čiji je navijač.

РЕДАР МЕ УДАРИО,  ЈА САМ УЗВРАТИО: Саша Јоксимовић, за Новости, о инциденту на фудбалској утакмици

Foto V. Danilov

Pojedini mediji su prenosili da je Saša, navodno, sa 1,7 promila alkohola u krvi, zbog toga što je njegova ekipa gubila, urlao, gurao druge ljude, preskočio ogradu i uleteo na teren, kao i da je gurnuo redara vičući: "Ja sam glumac". Naposletku je, prema pisanjima, policijskoj patroli odbio da da dokumente, a jednog od čuvara reda je, navodno, i udario.

Joksimović, međutim, sve što se dešavalo opisuje drugačije.

- Odmarao sam se u svom selu Brezovica, kod Uba, i otišao na meč Pambukovice i Banjana - priča, za "Novosti", glumac.

- Bili smo na gostujućem terenu, došao sam raspoložen i navijao sam. Nismo gubili, već smo vodili 3:1, a na kraju pobedili 5:2. Ja sam vikao "Bravo, bravo", "Ajmo, Banjani"...

Navijao sam iz sveg glasa. Pred kraj prvog poluvremena, krenuo sam da se udaljim, jer su mi rekli redari, kojih je bilo nekoliko, da ne smem da stojim tu gde su oni, što ja nisam znao.

To je jedna livada, gde ima grančica iza koje treba da se stoji.

Krenuo sam da izađem i, u tom trenutku, mene udara pesnicom jedan redar, zato što su gubili, u levu stranu vilice. Okrenuo sam se da vidim šta se dešava, utrčalo je još nekoliko redara, da li i fudbalera, navijača, ne znam ni ja. Krenuo sam da se obračunam sa njima, jer, kad te neko udari, nećeš da poturiš i drugi obraz, da to uradi ponovo.

Krenule su, veli Saša, psovke i sa njihove i sa njegove strane.

- Počelo je koškanje, uspeli su da nas razdvoje, i da me udalje sa stadiona. U tom trenutku došla je policija, i tražili su od mene ličnu kartu. Ja je nisam poneo, s obzirom na to da od mog do tog sela ima nekoliko kilometara. Rekli su mi da moram da pođem sa njima u stanicu, radi identifikacije, jer je zakon takav. Seo sam u auto, otišli smo u policiju gde sam proveo neko vreme. Dao sam izjavu, a oni su se, na kraju, slikali sa mnom, da imaju uspomenu. Sve je bilo klasično koškanje, nezadovoljstvo. Ko gubi, ima pravo da se ljuti.

Možda sam ja isprovocirao nekog time što sam bio prisutan, ali da me neko udari iz čista mira, to prevazilazi sve.

NISAM PIO ALKOHOL U NEDELjU

NAVODE o 1,7 promila alkohola u krvi, Joksimović za naš list komentariše ironično:

- To je greška, treba 17,7 promila.

A onda ozbiljno:

- Ja sam veseo čovek. Retko pijem alkohol, eventualno na nekoj proslavi jedno pivo. Bio sam mnogo veseo, ali i besan, pa je delovalo da sam pio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024