TA ODLUKA JE U SUPROTNOSTI SA USTAVOM: Elezov advokat reagovao nakon oduzimanja državljanstva

Z. U.

18. 05. 2021. u 19:47

MUP Srbije ukinuo je državljanstvo Srbije Darku Elezu, koji je u martu izručen Bosni i Hercegovini zbog vođenja krivičnog postupka za više teških krivičnih dela.

ТА ОДЛУКА ЈЕ У СУПРОТНОСТИ СА УСТАВОМ: Елезов адвокат реаговао након одузимања држављанства

Foto: Tužilaštvo BiH

Advokat Darka Eleza, Goran Karadarević oglasio se posle te vesti, rekavši da je ta odluka kršenje Ustava Republike Srbije.

- Nakon današnjeg razgovora sa svojim klijentom dobio sam informaciju da mu je rešenjem ukinuto državljanstvo Republike Srbije. Ovo je direktno kršenje člana 38 Ustava RS gde jasno stoji da državljanin Republike Srbije ne može biti lišen državljanstva. To je pravo koje je rezervisano isključivo za samog državljanina. Uz ovo i Zakon o drzavljanstvu ne propisuje mogućnost da se državljanin liši državljanstva - rekao je Karadarević.

Tužilaštvo BiH, Eleza sumnjiči za ubistva Siniše Miličevića Tigra 2018. i Miloša Ostojića 2019. u Istočnom Sarajevu, za planiranje ubistva Zlatana Ćuka i Miloša Božovića, kao i tri iznude.

U okviru te istrage, nadležni iz MUP Republike Srpske juče su saslušali Nedeljka Lizdeka i Miloša Obradova iz Istočnog Sarajeva zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa delovanjem kriminalne grupe Darka Eleza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!