PRESUDA ZA TRGOVINU ORUŽJEM: Vlačiću četiri godine zatvora

O.M.

17. 05. 2021. u 15:53

MILIJA Vlačić, penzionisani policajac, osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na četiri godine zatvora zbog međunarodne trgovine oružjem.

ПРЕСУДА ЗА ТРГОВИНУ ОРУЖЈЕМ: Влачићу четири године затвора

Foto: MUP RS

Osim Vlačića na uslovne kazne osuđeni su Miodrag Đilas, njegov sin Nebojša, te Borivoje Lakić koji neće ići u zatvor ako u narednih pet godina ne počine novo krivično delo. U nedostatku dokaza Dragan Vlačić je oslobođen optužbe, dok je prvootpuženi Slađan Lonco nedavno preminuo od posledica zaraze virusom korona.

Foto: MUP RS

 

Optužnicom oni su se teretili da su od 2014. do 2015. godine neovlašćeno nabavljali oružje, municiju, bombe, tablete i lekova radi dalje preprodaje u Švedskoj. Oružje su prevozili svojim ili unajmljenim rent-a-kar vozilima. Grupa je otkrivena i uhapšena u okviru policijske akcije "Trzaj", koja je rađena u saradnji sa švedskom policijom. U akciji je pronađeno i zaplenjeno oko tri kilograma eksploziva, 46 bombi, puškomitraljezi, veća količina municije, detonatorske kapisle, te više hiljada tableta i lekova.

U istom predmetu ranije su osuđeni Zoran Jovanović na dve i Aleksandar Ćuković na godinu dana zatvora. Obojica su priznali učešće u međunarodnoj trgovini oružjem, dok je Jovanović priznao i nedozvoljenu trgovinu tabletama. Optužnicom je obuhvaćen i Mile Tanić protiv kojeg je postupak razdvojen jer se, pred početak suđenja, nalazio u Srbiji na izdržavanju kazne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave