GRAĐANE ZANIMAJU ŽIVOTNA PITANJA, A NE ZA KOJI MAGAZIN JE POZIRAO STANIVUKOVIĆ: Mladen Ilić opleo po gradonačelniku Banjaluke!

S. M.

10. 05. 2021. u 22:19

PREDSEDNIK Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić izjavio je da gradonačelnik Draško Stanivuković za stotinu dana svog mandata nije uspio da obiđe ono što je njegov prethodnik Igor Radojičić prvih dana svog mandata uradio i izgradio.

ГРАЂАНЕ ЗАНИМАЈУ ЖИВОТНА ПИТАЊА, А НЕ ЗА КОЈИ МАГАЗИН ЈЕ ПОЗИРАО СТАНИВУКОВИЋ: Младен Илић оплео по градоначелнику Бањалуке!

Foto: Arhiva "Novosti"

- Stanivukovićev populizam, poput dolaska na posao autobusom, pri tom, kako se šale Banjalučani, obučen u odelo skuplje od autobusa, a onda i biciklom, dugo nije viđen na prostoru Republike Srpske. Sav taj marketinški cirkus on naziva procesima koji nisu 20 godina viđeni u Republici Srpskoj. Narodni poslanik Milosava Jakovljević je redovno išla na posao biciklom, ali od toga nije pravila cirkus - istakao je Ilić.

On je ocenio da osim demagogije, marketinga, koji istine radi dugo nije viđen i u regionalnim okvirima, Stanivuković u proteklom periodu nije radio bukvalno ništa, niti on ima ikakav plan za Banjaluku.

- On ima plan za sebe i, ako Banjaluka može da pomogne njegov plan, biće bitna. Ako ne, ovo će biti godine njene najveće stagnacije u poslednjih 100 godina - ukazao je Ilić.

On je naglasio da optužbe na račun skupštinske većine, za koju Stanivuković zaboravlja da je birana takođe od Banjalučana, baš kao i on, deo su tog marktinškog upravljanja najvećim gradom Republike Srpske.

- Gradonačelnik Banjaluke i ne krije da nije za saradnju, pokušavajući svoje neuspehe da adresira na predsednika SNSD Milorada Dodika, primenjujući stari opoziocioni trik u kojem je dovoljno da na megdan izazovete Dodika, i nije bitan rezultat, bitno je da ste se borili sa njim, i to je već uspeh. Neće biti problem da mu Dodik pomogne i na taj način ukoliko će Stanivuković obećati da će nakon toga početi nešto i da radi - rekao je Ilić za SRNU.

On je naglasio da bi Draško Stanivuković zarad građana Banjaluke, i onih koji su glasali za njega i onih koji nisu, pod hitno morao da počne da rešava probleme u gradu iako je poznato da on u životu pre ovog posla nije radio ništa konkretno.

- Građani Banjaluke nemaju ništa od njegovog poziranja, slikanja, fejsbučenja, lajkova. Građani očekuju da im gradska vlast reši probleme, ako Stanivuković to neće ili ne zna, skupštinska većina će učiniti sve da se saniraju štete usled izbora ovakvog gradonačelnika. Nemamo ništa protiv da na posao dolazi biciklom, peške, kako god, ali ga pozivamo da nešto konkretno uradi. Od reklame će živeti samo on. Banjalučani neće - poručio je Ilić.

On je konstatovao da ga niko na kraju neće pitati za koji magazin je pozirao, već će pitati zašto nemaju vodu, dečiji vrtić, kakvo je grejanje, ima li siguran most.

S. M.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)