NAJLEPŠE JAJE SARE DRAGANOVIĆ: Završen 27 likovni konkurs "Najlepše Vaskršnje jaje"

V.B.

07. 05. 2021. u 16:23

U MODRIČI je među modričkim učenicima osnovnih škola, polaznicimaa dećijeg vrtića i decom iz Dnevnog centra proveden 27 likovni konkurs “Najlepše vaskršnje jaje 2021. godine“ koji je posvećen Vaskrsu i šaranja vaskršnjih jaja.

НАЈЛЕПШЕ ЈАЈЕ САРЕ ДРАГАНОВИЋ: Завршен 27 ликовни конкурс Најлепше Васкршње јаје

Foto: V.B.

Nakon završetka konkursa obavljeno je proglašenje najboljih i dodjela nagrada u Srpskom kulturno centru poštujući uz sve mere zaštite od pandemije. Deca su i ove godine bila maštovita u farbanju jaja. U konkurenciji osnovnih škola prvo mesto za najlepše ukrašeno jaje pripalo je Sari Draganović, učenici petog razreda OŠ „Sutjeska“.

- Izuzetno se radujem pobedi jer nisam očekivala. Baš sam se trudila i nakon ovog smatram da mogu biti umetnik.Koristila sam tehniku kolaž i napravila sam najlepše jaje za ovogodišnji Vaskrs.- radosno kaže Sara. U konkurenciji šaranja jaja na taradicionalan način, najljepše vaskršnje jaje bilo je Anđele Despotović učenice drugog razreda iz OŠ „Sveti Sava“. Među mališanima dečijeg vrtića „Naša radost“ prvo mesto pripalo je šestogodišnjoj Dariji Lukić. Deca članovi Dnevnog centra „Sunce obervalisa“ prvi put su učestovali na ovom konkursu i odmah im je pripala nagrada za nalepšu ideju. Oni su pripemili svojevrsnu „veselu farmu“ .

-Mi smo se prvi put uključili sa našom veselom farmom.Ideja je proistekla iz radionica koje trenutno radimo sa decom. Kod ove farme sve smo prepustili njhovim idejama i eto dobili smo nagradu. – kaže Jelena Antić, koordinator Dnevnog centra za decu sa posebnim potrebama "Sunce Oberwalisa" u Modriči

Svi nagrađeni radovi su izloženi u holu Srpskog kulturnog centra gdje se mogu pogledati narednih desetak dana. Kako je rečeno ova manifestacija biće nastavljena i narednim godinama kako bi se očuvala tradicija i običaji povodom najvećeg Hrišćanskog praznika Vaskrsa.

-Ova akcija ima tradiciju od skoro tri decenije i ona pokazuje da deca razumeju značaj Vaskrsa za pravoslavlje.Manifestacija pokazuje da su naša deca maštovita i da se ovom likovnom manifestacijom kod njih razvija osjećaj za tradiciju.- naglasila je Bojana Kurešević prestavnica rukovodstva opštine Modriča

Na ovogodišnji 27 konkurs stiglo je 130 eksponata ređenih raznim tehnikama, pa je stručni žiri imao izuzetno težak posao. Nagrađenima su uručene nagrade a ovogodišnji likovni konkurs “Najljepše vaskršnje jaje“ organizovao je Srpski kulturni centara pod pokroviteljstvom opštine Modriča.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)