VUJOVIĆU 15 GODINA ZATVORA: Presuda za ubistvo Petra Bajčetića u Bileći

O. M.

22. 04. 2021. u 13:42

OKRUŽNI sud u Banjaluci osudio je Miljana Vujovića (39) na 15 godina zatvora zbog ubistva Petra Bajčetića, vlasnika kafića "NN" u Bileći.

ВУЈОВИЋУ 15 ГОДИНА ЗАТВОРА: Пресуда зa убиствo Петра Бајчетића у Билећи

Foto: MUP RS

Vujović je oglašen krivim za organizovanje zločinačkog udruženja i teško ubistvo. U presudi se navodi da je zločinačko udruženje organizovano u septembru 2016. godine s ciljem vršenja iznuda i otmica, a čiji su članovi postali Đorđe Radmilović, Srđan Denda, Gavrilo Bjelica i još jedna neidentifikovana osoba.

Vujović je osmislio plan da zajedno sa Radmilovićem, Dendom i nepoznatom osobom otmu Petra Bajčetića zbog neraščišćenih odnosa.

Prvobitni plan je bi da otmu Bajčetića kada vozilom naiđe putem Bileća - Trebinje. Vujović je u međuvremenu saznao da Bajčetić neće otići na put, pa je izmenio plan. Zajedno s nepoznatiom osobom Bajčetića je sačekao ispred njegove zgrade u ulici Alekse Šantića u Bileći. Kada je Bajčetić izašao iz automobila Vujović i pomagač pokušali su da ga uguraju u vozilo, ali im je Bajčetić pružio otpor i u tom naguravanju pogođen je s dva hica iz pištolja i podlegao je na putu za bolnicu u Podgorici.

Vujović je nakon zločina umakao i nepune dve godine se nalazio u bekstvu. Na osnovu međunarodne poternice uhapšen je u Beogradu i izručen pravosuđu Srpske.

U ovom slučaju Radmilović je ranije osuđen na 16 meseci zatvora, Denda na 13 meseci, Bjelica na godinu dana. Osuđen je i bivši pripadnik MUP RS Dragan Šarenac na šest meseci zatvora, jer je Vujoviću pomagao u uklanjanju tragova. Međutim, niko od njih nije učestvovao u ubistvu Bajčetića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!