VIŠKOVIĆ OCENJUJE: "Na vreme smo reagovali i prošli najbolji mogući scenario sa koronom"

Srna

16. 04. 2021. u 17:49

PREDSEDNIK Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da Srpska danas u zdravstvenom sektoru ima skoro 14 odsto manje kovid pacijenata nego pre sadam dana i da je zahvaljujući pravovremenom reagovanju institucija i zdravstva prošla najbolji mogući scenario.

ВИШКОВИЋ ОЦЕЊУЈЕ: На време смо реаговали и прошли најбољи могући сценарио са короном

Foto: Novosti

- Pre sedam dana imali smo 1.459 pacijenata, danas 1.268, što znači da je sve što smo skupa radili, štabovi i zdravstveni sektor, zahvaljujući i medijima, pokazalo da smo na vreme reagovali i prošli najbolji mogući scenario - izjavio je Višković nakon posete Bolnici "Sveti vračevi" u Bijeljini.

Premijer je naveo da su bile tačne procene o broju pacijenata u Republici Srpskoj rađene pre više od mesec dana.

- Najgori scenario koji smo analizirali govorio je da bi, ako ne bi ništa preduzeli i pustili da korona ide nekim svojim tokom, 15. aprila imali 3.000 pacijenata u zdravstvenom sektoru, a ono što je Republika Srpska mogla u datom momentu podneti je vrh sa 2.000, što znači da bi došlo do zasićenja - rekao je Višković.

Nakon posete bijeljinskoj bolnici gde je razgovarao sa direktorom Zlatkom Maksimovićem i članovima bolničkog kriznog štaba, Višković je izjavio da je kao premijer i kao čovek više nego zadovoljan stanjem u Bolnici i da je Dom zdravlja u Bijeljini napravio značajan posao u borbi protiv virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije