POMOĆ VLADE SRBIJE BIJELJINI: Respiratori i medicinski materijal za bolnicu "Sveti vračevi"

V. Mitrić

06. 04. 2021. u 23:56

VLADA Republike Srpske, posredstvom Instituta za javno zdravstvo RS, uručila bijeljinskoj bolnici sedam respiratora i zaštitnu medicinsku opremu, koji su poklon Vlade Republike Srbije u borbi protiv pandemije korona virusom.

ПОМОЋ ВЛАДЕ СРБИЈЕ БИЈЕЉИНИ: Респиратори и медицински материјал за болницу Свети врачеви

Foto: V. Mitrić

Pomoćnik direktora za medicinske poslove bolnice "Sveti vračevi" u Bijeljini primarijus dr Nela Mitrović zahvalila se Vladi Republike Srbije koja, kako je navela, ni u najtežim trenucima ne zaboravlja na medicinare u Srpskoj.

- Odlukom Republičkog štaba za vanredne situacije RS od donacije Vlade Republike Srbije našoj ustanovi je dodeljeno šest kliničkih i jedan transportni respirator, kao i 2000 partikularnih maski N95 koje koristi medicinsko osoblje u radu sa kovid pacijentima - izjavila je dr Mitrovićeva.

Foto: V. Mitrić

Ona je navela da, zahvaljujući ovoj i  prethodnim donacijama, bijeljinska bolnica raspolaže dovoljnim brojem respiratora koji su neophodni u lečenju teških kovid bolesnika. Doktorka Mitrović je ocenila epidemiološku situaciju kao veoma lošu, navodeći da je u Bijeljini danas registrovan najveći broj novozaraženih u RS.

- U protekla 24 sata u našem gradu je registrovano 55 novih slučajeva pozitivnih na virus krona, a u kovid bolnicama imali smo 11 prijema. Trenutno je na lečenju 95 oboljelih od kovid 19, od toga je 24 na respiratorima, a 54 na kiseoničkoj terapiji. Karakteristika ovog epidemiološkog talasu je da ide sa jako teškom kliničkom slikom, obolevaju mlađe osobe, pa i oni koji prethodno nisu imali dijagnostikovane hronične bolesti, jako brzo, drugi ili treći dan završe na respiratora - rekla je dr Mitrović.                            

Ona je pozvala sugrađane da se pridržavaju epidemioloških mera i da se vakcinišu, da bi se što lakše izašlo iz epidemije virusa korona. Mitrovićeva je navela da se u bijeljinskloj bolnici protiv virusa korona vakcinisalo do 70 odsto zaposlenih, ocenjujući da je to veoma dobro.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju