KRIZNI ŠTAB BIJELJINE USKLADIO MERE SA REPUBLIČKIM: Zabrane na snazi do 29. marta, epidemiološka situacija i dalje nepovoljna

V.Mitrić

22. 03. 2021. u 15:45

SVE mere Gradskog štaba za vanredne situacije usklađuju se sa merama Republičkog štaba i ostaju na snazi do 29. marta – zaključak je Štaba za vanredne situacije Grada Bijeljina.

КРИЗНИ ШТАБ БИЈЕЉИНЕ УСКЛАДИО МЕРЕ СА РЕПУБЛИЧКИМ: Забране на снази до 29. марта, епидемиолошка ситуација и даље неповољна

Foto: V.Mitrić

U cilju sprečavanja širenja virusa korona, između ostalog, zabranjuju se sva javna okupljanja  u grupama većim od 30 ljudi , sva privatna okupljanja  u grupama većim od 10 ljudi, rad fitnes centrima, izvođenje muzike uživo u ugostiteljskim objektima, rad ugostiteljskim objektima za ishranu i piće, uključujući objekte koji posluju samostalno ili u okviru drugih objekata u kojima se obavlja privredna delatnost, obavljanje uslužnih i zanatskih delatnosti, obustavlja se vaspitno-obrazovni rad u osnovnim, srednjim školama i univerzitetima, kao i rad trgovačkim centrima.

Štab je izdao posebno pojašnjenje u vezi sa definicijom pojma „Trgovački centar“, pozivajući se na Službeni glasnik Republike Srpske broj 117/18 i član 78, u kom se navodi da je Trgovački centar posebno izgrađena ili u postojećem objektu uređena prostorna celina, koja se sastoji od više pojedinačnih opremljenih poslovnih prostora u kojima se obavlja trgovina na malo i pružaju trgovinske i druge usluge.

Komandant Štaba, gradonačelnik Ljubiša Petrović poručio je da će i narednih dana rad kontrolnih organa biti pojačan, da bi najnovije, strože mere bile što efikasnije i zaštitile zdravlje stanovništva.

Epidemiološka situacija na području Bijeljine i dalje je nepovoljna, sa tendencijom pogoršanja – ocenjeno je na sjednici, sa akcentom da je  veoma visok procenat broja pozitivnih u odnosu na testirane i iznosi 65 odsto. U Kovid-bolnici trenutno je 60 pacijenata, više od polovine ima tešku kliničku sliku, 13 obolelih je na respiratoru, a 34 na kiseoničkoj terapiji.

-Vakcinacija stanovništva odvija se neometano i bez neželjenih efekata, a zainteresovanost građana za imunizaciju je ogromna“ , istakla je direktor bijeljinskog Doma zdravlja Danijela Đukin.

Tokom proteklog vikenda završena je dezinfekcija zdravstvenih ustanova, srednjih škola, Doma učenika, Banje Dvorovi, Policijske uprave, Gradske uprave, gradskog parka, Osnovnog suda i Trga Kralja Petra I Karađorđevića, u toku je dezinfikcija 26 porodičnih ambulanti Doma zdravlja Bijeljina, a ovaj proces biće proveden i u svim školama prije ponovnog početka nastave. Štab je ponovo apelovao na strogo pridržavanje protivepidemijskih mera, da ne bi nastupile nesagledive posledice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati