STABILNA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U MODRIČI: Mere Republičkog štaba nejasne i nedorečene

V. B.

12. 03. 2021. u 16:12

ŠTAB za vanredne situacije opštine Modriča na današnjoj sednicu ocenio je da je epidemiološka situacija stabilna na području opštine.

СТАБИЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У МОДРИЧИ: Мере Републичког штаба нејасне и недоречене

Foto: V. B.

Konstatovano je da je u poslednje dve sedmice na virus korona pozitivno bio 31 građanin, među kojima su troje učenika i prosvjetnih radnika, koji nisu imali međusobni kontakt. U poslednja tri meseca beleži se blago kolebanje zaraženih i ono se kreće od jednog do pet lica. Stalne kontrole ugostiteljskih objekata, javnih ustanova i preduzeća doprinijele su dobroj epidemiološkoj situaciji.

Foto: V. B.

-Mi imamo danas stabilnu situaciju, a ona je rezultat situacije da smo od 1.januara imali znatno više kontrola rada u ugostiteljskim objekitma i svim javnim ustanovama, da je opštinska inspekcija zajedno sa Republičkom i Komunalnom policijom svakodnevno bila na terenu. Zahvaljujem se stanovništvu što poštuje mere koje su na snazi.- naglasio je Jovica Radulović komandant štaba i načelnik opštine Modriča.

Od ponedeljka počinje vakcinacija građana u Modriči, kojoj je u raspodeli pripalo 340 vakcina. Prijava građana za vakcinaciju vrši se preko timova porodične medicine u Domu zdravlja Modriča i vakcinacija je besplatna.

-Vakcinacija će početi od staračkih domova.Kada su ostali građani u pitanju vakcinacija će se obavljati u Kino sali Srpskog kulturnog centra koju smo uredili prema Kovid standardima.U prvom redu od nas je traženo da prostor ima dva razlićita ulaza odnosno izlaza. – pojasnio je Radulović.

Foto: V. B.

Načelnik opštine Modriča Jovica Radulović rekao je na štabu da će se od Republičkog štaba zatražiti određena pojašnjenja njihovih mera i zaključaka, koji su usvojeni na posljednjoj sjednici:

-Cenim da su ti zaključci nedorečeni i nejasni ali smo se dgovorili da i pored toga po njima postupamo. Evo, na primer, zašto su zabranjuju takmičenja dece a istovremno se igra Prva fudbalska liga Republike Srpske. Pored toga saznao sam da pojedini treneri se dovijaju i obavljaju terninge po kafićima u grupi do 30 dece, jer je to dozvoljeno merama. Ima još takvih i sličnih primera.- konstatvao je Radulović.

Od proglašenja pandemije na području opštine Modriča 717 lica bilo je pozitivno na virus korona. Izlečeno je 610, dok su 63 lica umrla. Trenutno se pod aktivnim nadzorom nalaze 44 pacijenta, a u modričkom Domu zdravlja obavljeno 2.714 testiranja za godinu dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)