NAJAVLJENE OŠTRIJE KONTROLE: U Bijeljini ostaju na snazi protivepidemijske mere

V.M.

12. 03. 2021. u 15:22

EPIDEMIOLOŠKA situacija na području Grada Bijeljina, s virusom koronu vezia, i dalje je nepovoljna, sa tendencijom pogoršanja, zbog čega sve protivepidemijske mere ostaju na snazi – ocenjeno je na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

НАЈАВЉЕНЕ ОШТРИЈЕ КОНТРОЛЕ: У Бијељини остају на снази противепидемијске мере

Foto: V.M.

Povećava se broj pozitivnih slučajeva, kao i hospitalizovanih u Kovid-bolnici , gde ih je trenutno 58.  Štab je odbio predlog da se propisane mere pooštre, uz obrazloženje komandanta, gradonačelnika Ljubiše Petrovića, da će se epidemiološka situacija pomno pratiti i, u skladu s tim, preduzimati odgovarajući koraci.

Komandant  Štaba saopštio je da je u telefonskom razgovoru sa premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem usaglašen stav da se propisane mere moraju više poštovati, kao i da će ukoliko bude potrebe, one biti i restriktivnije.

Petrović je izrazio očekivanje da će na zajedničkom sastanku lokalnih komandanata štabova sa premijerom  biti iskoraka u pogledu jednakog tretmana svih opština i gradova, da bi se obezbedila efikasnija borba pritiv virusa korona.

Čelnik Bijeljine   je istakao da se vakcinacija stanovništva nastavlja, a da jedan od zaključaka na sednici jeste  da se na listi  prioriteta za vakcinaciju nađu i zaposleni u javnoj upravi, zbog  učestalijeg kontakta sa sugrađanima prilikom pružanja usluga, da bi se očuvao nesmetan rad Gradske uprave.

Gradonačelnik Petrović najavio je da će narednih dana  biti pojačan rad kontrolnih organa u ugostiteljskim objektima i još jednom apelovao da se  sugrađani odgovorno ponašaju i poštuju sve protivepidemijske mere.  V.Mitrić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a