ISTRAGA TAPKA U MESTU: Navršilo se 11 godina od sačekuše u kojoj ubijen Ruško Pajić (48) u Banjaluci

O. MATAVULj

08. 03. 2021. u 16:48

NAVRŠILO se 11 godina od mafijaške likvidacije u kojoj je ubijen Ruško Pajić (48) iz Banjaluke, a istraga o tom zločinu udarila je u zid i već godinama tapka u mestu.

ИСТРАГА ТАПКА У МЕСТУ: Навршило се 11 година од сачекуше у којој убијен Рушко Пајић (48) у Бањалуци

Foto O. Matavulj

Pajić, koji je imao kriminalni dosije, ubijen je 21. februara 2010. u sačekuši ispred vikendice svog kuma u Čokorskim poljima kod Banjaluke. Ubica ga je čekao u zasedi i, kada je Pajić u dvorištu zaustavio "pežo 407", u njega je sasuo rafal iz automatske puške.

Ispaljeno je najmanje 12 metaka, kalibra 7,65 mm. Vozilo je potpuno izrešetano, a žrtva je pogođena s dva metka. Jedan je okrznuo stražnjicu, dok je drugi pogodio u grudni koš i Pajić je umro usled iskrvarenja. Zbog nepreciznog pucanja sumnjalo se da je ubica neko ko nema iskustva s oružjem, što je ostalo samo u teoriji.

ŽRTVA Ruško Pajić, Foto Privatna arhiva

Telo je 22. februara pronašla Pajićeva sestra i to, kako se veruje, tek 16 sati nakon zločina. Izvor blizak istrazi kaže da je to istražiteljima otežalo posao, jer je ubica imao veliku prednost i odavno je napustio tu lokaciju.

- Nekoliko kilometara od mesta zločina, kod crkve u Brankovcu, pronađen je zapaljeni "audi b4", za koji se sumnja da je ubica koristio. Moguće je i da je imao saučesnika.

Istragom je utvrđeno da je "audi" ukraden u noći između 16. i 17. februara u Banjaluci - kaže sagovornik iz policije.

HVALIO SE UBISTVOM!

UBISTVO Ruška Pajića u žižu javnosti dospelo je sredinom 2018. tokom suđenja u predmetu "Trezor". Naime svedok Dalibor Marić u sudnici je izjavio da mu se Milan Reljić, glavni tužilački svedok u tom predmetu, hvalio da je "ubio Ruška Pajića i da to svi živi znaju". U MUP RS su potvrdili da je Reljić bio predmet istrage, ali da je nakon provera isključena mogućnost da stoji iza likvidacije.

Nije razjašnjeno zašto je Pajić boravio u vikendici svog kuma, budući da je imao kuću u obližnjoj Saračici. Sumnja se da je znao šta mu se sprema i da se krio. Ubice su to znale, kao i činjenicu da se volan na "pežou" nalazi na suprotnoj, desnoj strani u koju je pucano pa se veruje i da je praćen.

ZLOČIN Pajiću zapaljen "audi", Foto Privatna arhiva

Pajić je devedesetih napustio Banjaluku, a 2008. u Beogradu je uhapšen s narko-grupom.

MUP Srbije tada je zaplenio oko 100 grama droge, a Pajić se ubrzo našao na slobodi nakon čega se iznenada vratio u Banjaluku. Zbog toga kao mogući naručioci i izvršioci ubistva pominjane su kriminalne grupe iz regiona, ali i Rusije u kojoj je takođe imao određene veze.

- Istragu o tom zločinu vodi Uprava za organizovani i teški kriminal MUP RS zajedno sa OJT u Banjaluci. Policijski službenici preduzimaju sve mere u cilju rasvetljavanja tog krivičnog dela - kaže portparol MUP Mirna Miljanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije