MEMORANDUM O MEĐUGRANIČNOJ SARADNJI: Potpisan dogovor između opština Rudo, Višegrad , Čajetina i Priboj

R.M.

01. 03. 2021. u 23:21

NAČELNICI Rudog i Višegrada sa predsednicima opština Priboj i Čajetina, juče su 1. marta 2021. godine, u Višegradu potpisali Memorandum o međugraničnoj saradnji.

МЕМОРАНДУМ О МЕЂУГРАНИЧНОЈ САРАДЊИ: Потписан договор између општина Рудо, Вишеград , Чајетина и Прибој

Foto: R.M.

Rudo se graniči sa Višegradom, Pribojem i Čajetinom, a Višegrad sa opštinom Rudo.

- Rudo je sa opštinom Priboj povezana sa nekoliko saobraćajnica, a sa Čajetinom jednim makadamskim „dubrovačkim“ drumom, koji želimo modernizovati za putnička vozila. Sa Višegradom sa dva puta i Limsko –drinskim jezerom HE „Višegra“. Teritorija ove četiri opštine je po mnogo čemu interesantna, pa smo odlučili da saradnju započnemo razmenom dečijih ekskurzija. Zbližavanjem mladih otvaraju se nove perspektive saradnje na polju turizma, sporta, kulture, ali i agro-turizma, privredne saradnje – kaže za „Novosti“ Dragoljub Bogdanović načelnik Rudog.

Foto: R.M.

- Mi smo u postupku potpisivanje Povelje o bratimljenju Rudog i Priboja, o čemu se Skupština opštine Rudo već pozitivno izjasnila, a ovaj Memorandum nam proširuje saradnju i vidike na Višegrad i Čajetinu- kaže za „Novosti“ Lazar Rvović predsednik Priboja.

Foto: R.M.

Sa radošću je potpisu ovog Memoranduma pristupio i Milan Stamatović, predsednik Čajetine.

- Dogovor je da se mesečno jednom sastajemo, analiziramo tokove i oblike saradnje i da je unapređujemo- kaže za naš list Stamatović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna