RAZBOJNIKU PET GODINA: U Okružnom sudu u Doboju Miroslav Kvrgić (35) osuđen zbog pljačke kladionice posle nagodbe s tužilaštvom

O. MATAVULj

16. 02. 2021. u 18:31

MIROSLAV Kvrgić (35) iz Donjih Žabara osuđen je u Okružnom sudu u Doboju na pet godina zatvora zbog razbojništva u kladionici "MD šop" u Lončarima, gde je preteći nožem od radnice N. T. oteo oko 3.200 maraka.

РАЗБОЈНИКУ ПЕТ ГОДИНА: У Окружном суду у Добоју Мирослав Квргић (35) осуђен због пљачке кладионице после нагодбе с тужилаштвом

Okružni sud Doboj / Foto Nezavisne

Presuda je izrečena nakon što se Kvrgić "nagodio" s dobojskim tužilaštvom i sklopio sporazum o priznanju krivice, koji je sud prihvatio. Pljačka se dogodila 19. oktobra prošle godine oko 18.30 u Beogradskoj ulici u Lončarima. U presudi se navodi da je Kvrgić lice prekrio medicinskom maskom, dok je na glavi nosio kačket i kapuljaču od crnog duksa. Na rukama je nosio higijenske rukavice, a preko duksa je ima svetloodbojni žuti prsluk.

- Naoružan preklopnom čakijom Kvrgić je ušao u kladionicu. Radnicu N. T. zatekao je kako sedi za pultom. S nožem u ruci krenuo je prema njoj povikavši: "Pare, pare" - navodi se u presudi.

U strahu da će je napasti radnica se izmakla od pulta, a optuženi je prišao, otvorio fioku i iz nje ukrao limenu kasu, u kojoj se nalazilo 3.169 maraka i 27 evra.

Nakon pljačke razbojnik je pobegao, ali ga je policija pronašla i uhapsila, svega šest sati kasnije. Tom prilikom pretresen je stan koji je Kvrgić koristio i u njemu je pronađena čakija, kao i sva garderoba koju je tokom pljačke nosio na sebi. Pronađena je i kasa u kojoj se nalazio ukradeni novac. U presudi se navodi da će kasa i novac biti vraćeni vlasniku kladionice do poslednjeg feninga, dok su nož i drugi predmeti trajno oduzeti.

U izrečenu kaznu Kvrgiću je uračunato vreme provedeno u pritvoru od 20. oktobra, a odlukom suda pritvor mu je produžen do pravosnažnosti presude. Troškovi krivičnog postupka padaju na teret budžetskih sredstava.

PLjAČKAO I PRE 10 GODINA

MIROSLAV Kvrgić i ranije je imao problema sa zakonom. U septembru 2010. uhapšen je zajedno s još jednom osobom zbog sumnje da su u februaru i martu pod pretnjom automatskom puškom opljačkali pumpu "Tranasjug L" u Donjem Žabaru iz koje su ukrali oko 6.500 KM. I tada je u pretresu njegove kuće pronađeno oružje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)