NEĆEMO DOZVOLITI NIKAKVE NESTABILNOSTI: Dodik obišao Gradski odbor SNSD u Bijeljini i poslao poruku gradonačelniku Petroviću

S. M.

11. 02. 2021. u 22:22

PREDSEDNIK SNSD Milorad Dodik izjavio je danas u Bijeljini da poštuje i voli ovaj grad.

НЕЋЕМО ДОЗВОЛИТИ НИКАКВЕ НЕСТАБИЛНОСТИ: Додик обишао Градски одбор СНСД у Бијељини и послао поруку градоначелнику Петровићу

Foto: Srna

On je odbacio kao glupe kritike gradonačelnika Ljubiše Petrovića (SDS), za kojeg je rekao da mu BN televizija piše saopštenja i da unosi nestabilnost u Bijeljini.

- Nisam imao nikakve državne obaveze u Bijeljini, osim partijskih, i čudi me da gradonačelnik dozvoljava da mu BN televizija piše saopštenja u nastojanju da produkuje nešto što nije istina, a ne kaže i ne zaštiti ga od fizičkih nasrtaja, o čemu Bijeljina bruji - rekao je Dodik novinarima.

On je ocenio da to govori o tome da se u Bijeljinu unosi određena vrsta nestabilnosti, imajući u vidu da prvi čovek grada može da bude dostupan lokalnim kriminalcima na taj način.

- Ali, postoji u Bijeljini skupštinska većina, kao i repubička struktura vlasti i nećemo dozvoliti nikakvu destabilizaciju odnosa u gradu, jer nama je važno da u Bijeljini nastavimo da radimo i gradimo ono što smo započeli - poručio je Dodik, te kao primer naveo auto-put, obaloutvrde, sanaciju škola i druge velike projekte.

Predsednik SNSD najavio je inicijativu da neka od ustanova ili ulica u Bijeljini nosi ime Miće Mićića, dugogodišnjeg gradonačelnika koji je preminuo prošle godine.

Foto: RTRS

Na grobu Miće Mićića


- Mićić to zaslužuje i pokrenuću zvanično tu inicijativu - rekao je Dodik novinarima tokom boravka u Bijeljini.

On je istakao da će biti ispoštovano sve što je za razvoj Semberije ranije dogovoreno i potpisano sa Mićićem.

- Koliko god bili politički različiti, ili različito gledali na neke stvari, činjenica je da je Bijeljina u poslednjih 20 godina nesumnjivo od jednog malog grada postala jedan od najznačajnijih u Republici Srpskoj, odmah nakon Banjaluke, kao i značajan regionalni centar - naveo je Dodik.

Prema njegovim rečima, to treba da se ceni.

PETROVIĆ: NEDOLAZAK DODIKA U LOKALNU UPRAVU NASTAVAK PRAKSE SNSD

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović izjavio je da nije iznenađen što predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik nije došao u Gradsku upravu, te da je to, kako kaže, nastavak prakse SNSD.

- Nadam se da današnja poseta neće značiti novu podelu i sukobe u našem gradu i da neće biti suprotstavljena većinskom broju stanovnika koji je ipak odlučio da na čelu grada budem ja, kao kadar SDS - naveo je Petrović.

On je rekao da očekuje i da se počne sa realizacijom najavljenih velikih infrastrukturnih projekata.

- Važno je da se krećemo u pravcu poštenog odnosa prema ljudima koji su tome dali doprinos, jer ako ne znamo da cenimo svoju prošlost, onda gubimo svoju budućnost - rekao je Dodik.

Predsednik SNSD sastao se u Bijeljini sa odbornicima skupštinske većine u gradu koju čine 23 od 31 člana Skupštine grada. Dodik je položio i vence na grobove Miće Mićića, bivšeg gradonačelnika Bijeljine i Gavrila Bobara, bivšeg poslanika SNSD u Narodnoj skupštini RS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)