ZAR VANJIN (13) ŽIVOT VREDI 6.5 GODINA? U Prnjavoru svi u šoku, ogorčeni presudom, majka pregažene devojčice kaže - sve nas je ubio! (FOTO)

O. M.

05. 02. 2021. u 18:11

PRESUDA Nisvetu Mujkiću (26), koji je osuđen na šest i po godina zatvora zbog saobraćajne nesreće u kojoj je poginula Vanja Rudić (13), izazvala je ogorčenje njenih roditelja i Prnjavorčana.

ЗАР ВАЊИН (13) ЖИВОТ ВРЕДИ 6.5 ГОДИНА? У Прњавору сви у шоку, огорчени пресудом, мајка прегажене девојчице каже - све нас је убио! (ФОТО)

Foto: O. Matavulj

Svi smatraju da je kazna na koju je on osuđen preblaga!

- Mujkić nije ubio samo Vanju, već je ubio i mene i muža i sve oko nas. On će bar imati života posle svega, a nama života više nema - rekla je kroz suze Vanjina majka LJiljana Rudić.

U dahu je nastavila.

- Čitav Prnjavor zna da se on drogira i mnogi drugi. Išao je na posao drogiran. Takvi i ubijaju našu decu. Šta meni znači to što je on pustio koju suzu!? Meni to ne znači ništa. Šta treba da uradi? Da pobije više ljudi, pa da mu izreknu maksimalnu kaznu - pitala se neutešna majka.

Narod, koji je organizovano došao iz Prnjavora da isprati presudu, takođe je bio ogorčen.

- Zar za nevinu žrtvu šest i po godina zatvora!? Ona je pod zemljom. To je ponižavajuće. Ne smemo decu pustiti da nam sami idu u školu. On je bio drogiran - tvrde Prnjavorčani, iako toksikološki nalaz pokazao da Mujkić u krvi nije imao opijata, ali je bio pozitivan na brzom testu za drogu i sam je priznao da je skoro 12 sati pre nesreće ispušio pola džointa.

Okružni tužilac Željka Fabić takođe je očekivala veću kaznu.

- Jako sam nezadovoljna izrečenom kaznom - rekla je Fabić.

Mujkićev branilac Aleksandar Jokić smatra da je kazna očekivana s obzirom na pritisak javnosti koje pratio celi postupak.

- Mi ćemo sačekati da dobijemo pismeni otpravak presude, a onda ćemo odlučiti o daljim koracima - rekao je Jokić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)