PRIJAVE ZBOG MALVERZACIJA : Gradonačelnik Banjaluke Stanivuković "češlja" poslove bivše gradske vlasti

S. MIŠLjENOVIĆ

03. 02. 2021. u 07:13

GRADONAČELNIK Banjaluke Draško Stanivuković, predao je juče Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka krivične prijave protiv bivšeg gradonačelnika Igora Radojičića, bivšeg načelnika Komunalne policije Milenka Letića, bivšeg šefa Odseka za poslove civilne zaštite Mladena Ćućuna i bivšeg direktora "Akvane" Vedrana Mitrovića.

ПРИЈАВЕ ЗБОГ МАЛВЕРЗАЦИЈА : Градоначелник Бањалуке Станивуковић чешља послове бивше градске власти

Foto Grad Banjaluka

Prijave se odnose na zloupotrebu službenog položaja i krivična dela koruptivniog karaktera.

- Da se kralo, kralo se. I to valjano, kako je nekima trebalo i odgovaralo. Moj zaključak je koliko se kralo, dobro je da imamo išta - kazao je Stanivuković prilikom predaje tih prijava.

On je dodao da predaje prijave koje su toliko očigledne, te pozvao sve istražne organe da istraže sve navode o kriminalu.

- Nemojte da ja to radim kao gradonačelnik. Ali pošto vidim da niko neće, ja hoću. Zato mi treba podrška institucija jer je pola "papira" tu sakriveno - rekao je on.

Stanivuković je objasnio da predaje tri krivične prijave, a u jednoj su dva lica.

- Dakle protiv Letića, jer Komunalna policija nije radila svoj posao, Ćućun iz Civilne zaštite i direktor "Akvane" gde smo tek došli na pet odsto istražnih radnji i u svemu je bivši gradonačelnik potpisnik svih dokumenata - rekao je Stanivuković.

SPORNI BILBORDI

NA području Banjaluke u ponedeljak uveče je skinuto više desetina bilborda, i to od strane onih koji su ih i postavljali a nisu plaćali naknadu gradu. Postavljena su 372 bilborda, od kojih je 159 nelegalnih, bez plaćene komunalne naknade.

Foto Privatna arhiva

- Time je budžet grada za godinu dana oštećen za pola miliona KM, a za četiri godine gradska kasa je uskraćena za dva miliona - tvrdi Stanivuković.

Nedugo nakon što je Stanivuković podneo krivične prijave, oglasili su se i prozvani.

- Ovo je još jedna rijaliti predstava gradonačelnika Stanivukovića - rekao je Mladen Ćućun.

Dodao je da će srušiti ove prijave jer nema nikakvih elemenata krivičnog dela.

- Kako sam srušio njegovo nezakonito rešenje o mom razrešenju sa mesta šefa Civilne zaštite, tako ću srušiti i ove krivične prijave - naglasio je Ćućun.

- Radio sam časno i pošteno sve vreme dok sam bio direktor, i nisam kriv ni za kakvu malverzaciju - rekao je Vedran Mitrović, bivši direktor "Akvane".

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)