KRIV SAM,ŽAO MI JE ZBOG SVEGA: Nisvet Mujkić priznao krivicu za udes u kojem je poginula 13-godišnja Vanja Rudić

O. MATAVULJ

26. 01. 2021. u 07:13

КРИВ САМ,ЖАО МИ ЈЕ ЗБОГ СВЕГА: Нисвет Мујкић признао кривицу за удес у којем је погинула 13-годишња Вања Рудић

Foto N. Đurić

NISVET Mujkić (25) iz Prnjavora u Okružnom sudu u Banjaluci priznao je krivicu za izazivanje teške saobraćajne nesreće u kojoj je poginula Vanja Rudić (13).

Sve navode optužnice priznao je na ročištu za izjašnjenje o krivici, odrekavši se prava na suđenje.

- Kriv sam, žao mi je zbog svega što se desilo - rekao je vidno uznemireni Mujkić.

Ukoliko sud prihvati priznanje, u narednom periodu biće zakazan pretres za izricanje sankcije. Mujkićev branilac Aleksandar Jokić najavio je da će na tom ročištu odbrana saslušati optuženog u svojstvu svedoka.

Tužilac Željka Fabić najavila je da će tražiti da se u sudnici prikaže video-snimak tragičnog udesa.

TUGA Školski oproštaj od Vanje Rudić, Foto: Fejsbuk/OŠ Branko Ćopić Prnjavor

Mujkić se tereti da je u stanju teškog pijanstva automobilom "golf" izazvao nesreću u kojoj je poginula Vanja Rudić. Tragedija se dogodila 10. oktobra u 21.29 u Ulici Laze Lazarevića, u centru Prnjavora. Devojčica je bezbrižno stajala na trotoaru, kada je Mujkić zbog nasilničke vožnje "golfom" izleteo s kolovoza, udario u devojčicu i na mestu je ubio. U optužnici se navodi da je vozio pijan, sa 2,01 promila alkohola u krvi. Išao je brzinom od najmanje 105,6 kilometara na sat, na mestu gde je ograničenje 40.

URAĐEN TOKSIKOLOŠKI NALAZ

U JAVNOSTI se mnogo polemiše o tome da je iz optužnice izbačeno da je Nisvet Mujkić, pored teškog pijanstva, vozio pod uticajem droge. Tužilac Željka Fabić "Novostima" je potvrdila da je toksikološki nalaz urađen, ali nije želela da otkrije šta je pokazao, ni zašto ga nema u optužnici.

Pojašnjava se da je Mujkić bio u stanju teškog pijanstva, usled kojeg je njegova sposobnost da shvati značaj dela i sposobnost upravljanja postupcima bila bitno smanjena. U takvo stanje se sam doveo pijući alkohol u kafe-baru "Skver" gotovo četiri sata. Bio je u društvu sa Srđanom Stojčinovićem i Mujkić je insistirao da vozi, kada su iz "Skvera" krenuli prema kafe-baru "Lejdi". Mujkić je vozio, a Stojčinović je bio suvozač.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)