BOŠNJACI KORISTE SRBE ZA "NAPAD" NA SREBRENICU!Ko profitira posle odluke Centralne izborne komisije BiH da poništi izbore u dve opštine RS

S. MIŠLjENOVIĆ - Lj. ĐURIĆ

23. 01. 2021. u 07:39

NAKON odluke CIK BiH da se ponište izbori u Srebrenici i Doboju, politički pobednici su SDA i Sarajevo i ova odluka je dočekana sa aplauzom u bošnjačkom političkom korpusu, saznaju "Novosti" iz izvora bliskih SDA.

БОШЊАЦИ КОРИСТЕ СРБЕ ЗА НАПАД НА СРЕБРЕНИЦУ!Ко профитира после одлуке Централне изборне комисије БиХ да поништи изборе у две општине РС

Sednica CIK BiH / Foto CIK BiH

- Stranka demokratske akcije će dobiti još jednu šansu da pokuša da postavi Bošnjaka za načelnika Srebrenice. Tu su im "pomogli" SDS i PDP preko CIK BiH - kažu sagovornici "Novosti" i dodaju da pored nove borbe za Srebrenicu, bošnjačke stranke su i u Doboju prošle odlično. - Njihovi glasovi su ostali i biračka mesta gde su Bošnjaci većina neće biti ponovo prebrojavani. Tri mandata koja su osvojile bošnjačke stranke u Skupštini Doboja su potvrđeni i na ponovljenim izborima bore se za još neki mandat.

Dok SDA i bošnjačko Sarajevo zadovoljno trljaju ruke, u RS se nastavlja politički rat SNSD sa jedne strane, i Srpske demokratske stranke i Partije demokratskog progresa sa druge. Prebrojavanje krvnih zrnaca i uvrede nižu se kao na traci. SNSD optužuje SDS i PDP da su izdali Srpsku i odigrali utakmicu za Bakira Izetbegovića i SDA, dok oni uzvraćaju da je upravo Savez nezavisnih socijaldemokrata u koaliciji sa Bakirom u Sarajevu.

Radovan Kovačević, portparol SNSD, kaže da je licemerno iz SDS i PDP bilo da poruče nakon sednice CIK BiH da podržavaju odluku za Doboj, a ne za Srebrenicu.

- SDS i PDP su izdali nacionalne interese RS, oni su poslušnici Sarajeva. Znaju da će opet izgubiti u Doboju. Očigledno nastavljaju politiku Sarajeva da načelnik Srebrenice mora biti Bošnjak. Izbor građana RS nije Bakir, to nikako da shvate - ističe Kovačević.

On kaže da je sve ovo probni balon za opšte izbore 2022. godine i da se nakon izbora menja izborna volja građana, kao što je sada urađeno u Doboju i Srebrenici.

- SDS i PDP već sada pokazuju da će preko CIK manipulisati rezultatima izbora, ali ih moram razočarati da će izbor građana i na sledećim izborima u RS biti SNSD - poručio je Kovačević.

Miladin Stanić, član GO SDS, kaže da je laž da su u koaliciji sa Bakirom i da su za bošnjake odigrali političku utakmicu u CIK BiH.

- SNSD je u koaliciji sa SDA na nivou BiH, a ne SDS. Što se tiče Srebrenice neće se ništa promeniti i SDS ostaje pri podršci Mladenu Grujičiću. Nažalost, mislim da neće biti promene ni u Doboju, iako su poništeni izbori. Izdajnici su u Doboju i to bivši članovi SDS koji sada imaju dresove SNSD - kaže Stanić.

Igor Crnadak, potpredsednik PDP, kaže da osuđuje sve ružne reči koji su upućene nakon odluke CIK BiH, a došle su od Milorada Dodika.

- Ništa PDP nije izdao u Srebrenici to su samo gluposti funkcionera SNSD koje slušamo ovih dana. PDP neće biti protiv srpskih interesa u Srebrenici, a u Doboju očekujemo nove fer i korektne izbore, jer to prošli nisu bili - zaključuje Crnadak.

SARADNjA

IGOR Crnadak kaže da je tačno da postoje srpski političari u Sarajevu koji sarađuju sa SDA, a to je SNSD.

- Zbog podrške SDA su ostali nedavno u vlasti, odnosno nije raspušten Savet minstara BiH - poručio je Crnadak.

PRIPREMILI ŽALBE

MARKO Šukalo, savetnik za pravna pitanja predsednika SNSD, izjavio je da su spremili žalbu u kojoj su navedene sve nepravilnosti i maliciozne radnje CIK.

- Kada bi Sud BiH odlučivao nepristrasno, naša žalba bi bila usvojena. Odluka CIK da poništi izbore u Doboju i Srebrenici predstavlja sahranjivanje demokratije u BiH - izjavio je Šukalo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)