DONETA ODLUKA O UBICI MONAHA: Osumnjičen da je nožem izbo oca Stefana, Draganu Ševi produžen pritvor

O. M.

22. 01. 2021. u 12:48

OKRUŽNI sud u Banjaluci za još dva meseca produžio je meru pritvora Draganu Ševi (40) iz Banjaluke, osumnjičenom za teško ubistvo monaha Stefana Ačića, koji je 7. decembra nožem izboden u manastiru Glogovac kod Šipova.

ДОНЕТА ОДЛУКА О УБИЦИ МОНАХА: Осумњичен да је ножем избо оца Стефана, Драгану Шеви продужен притвор

Foto: O. Matavulj/Facebook

Rešenjem sudije za prethodni postupak Ševo će u pritvoru ostati do 21. marta ove godine.

- Pritvor je produžen zbog same težine krivičnog dela i što bi puštanje osumnjičenog na slobodu moglo rezultirati stvarnom pretnjom narušavanju javnog reda - navode u sudu.

Podsetimo, zločin se dogodio 7. decembra ove godine. Ševu je vozač dovezao do manastira i čekao ga ispred u automobilu. Za to vreme on je ušao u konak i monah Stefan domaćinski ga je dočekao i servirao mu posnu večeru. Oni su se poznavali od ranije jer je Ševo često svraćao u manastir. Znao je da u njemu ima novca od priloga vernika pa je od monaha tražio da mu da novac kako bi platio dugove i obaveze koje je imao. Dok su razgovarali Ševo je na stolu u trpezariji uočio vrećicu s novcem od priloga vernika, ali je monah odbio da mu da novac. Ševo je potom izvadio nož, koji je nosio sa sobom. Monaha je dva puta ubo u grudi, pri čemu mu je probio grudnu kost. Tokom saslušanja je priznao ubistvo, tvrdeći da nije imao nameru da ubije monaha, te da je samo želeo da ga zaplaši.

Foto: P.U.R.S.

 

Međutim, ranjenog monaha je zaključao u jednoj prostoriji, a potom je pretražio objekat i ukrao oko 1.200 do 1.300 maraka. Nakon toga je pobegao za Banjaluku. Identifikovan je zahvaljujući monahu koji je na izdisaju pozvao drugog monaha i rekao mu da je "Dragan ubo nožem". Ševo je dva dana tragala za osumnjičenim i locirali su ga u motelu "Nana" u Banjaluci. Policija je pokušala da pregovara o predaji, ali je Ševo govorio da ima nož i da će se ubiti. Policija je upala u sobu i Ševo je sam sebe ubo nožem u grudi. Hitno je prevezen u UKC Republike Srpske gde je operisan. U bolnici je ležao do 21. decembra kada je predat policiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri