NEČUVENA PLJAČKA KOD BIJELJINE! Radinki (71) oteli 40.000 evra i zlato, penzionerku vezali i rasturili celu kuću

V. Mitrić

21. 01. 2021. u 14:00

RADINKA Raja Tomić (71), penzionerka koja živi sama u kući, u selu Brodac, kod Bijeljine, u zaseoku Karin put, preksinoć, oko 19 časova, maltretirana je, svezana i opljakana.

НЕЧУВЕНА ПЉАЧКА КОД БИЈЕЉИНЕ! Радинки (71) отели 40.000 евра и злато, пензионерку везали и растурили целу кућу

Foto: D.Pozderović

Policija u Bijeljini intenzivno radi na rasvetljavanju ove pljačke i razbojništva, koja se nije skoro dogodila u Semberiji. Radinki je odneta sva ušteđevina, koju je teškom mukom zaradila, radeći u Nemačkoj pune četiri decenije. Razbojnici su joj odneli, kako kaže, zlata u vrednosti od 15 hiljada evra i 40 hiljada evra u gotovom novcu!

- Izašla sam da naložim vatru, kad su, odjednom, u kuću upala dva maskirana muškarca, sa fantomkama na glavi, u crnim odelima – priča Radinka.

- Bukvalno su me, prvo, omlatili na pod i vezali. Sve su isekli, preturili, rasturili i razbili dok nisu pronašli željeni plen. Radili su lagano, nisu žurili, jer su me tako skolili, a onda uvezali da bi imali vremena. Bili su u dilemi da li da me ubiju ili ne. Tražili su da se zakunem u decu da ih neću prijaviti, rekla sam da neću, samo da idu...Tako su i otišli.

Nesretna Radinka jedva se odvezala i pozvala je svog rođaka Dušana Tomića, poznatog advokata, koji je slučaj prijavio policiji, koja traži razbojnike.

- Vrlo je moguće da je Radinku „tipovao“ neko iz komšiluku, čak neko ko je, možda, i znao šta ima i koliko ima – kaže advokat Tomić, očekujući brzi i efikasnu istragu.

- Strašno je da se ovo dogodi čestitoj i poštenoj ženi, koja je na svoje ruke i mišiće časno stekla svaki evro. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!