NEČUVENA PLJAČKA KOD BIJELJINE! Radinki (71) oteli 40.000 evra i zlato, penzionerku vezali i rasturili celu kuću

V. Mitrić

21. 01. 2021. u 14:00

RADINKA Raja Tomić (71), penzionerka koja živi sama u kući, u selu Brodac, kod Bijeljine, u zaseoku Karin put, preksinoć, oko 19 časova, maltretirana je, svezana i opljakana.

НЕЧУВЕНА ПЉАЧКА КОД БИЈЕЉИНЕ! Радинки (71) отели 40.000 евра и злато, пензионерку везали и растурили целу кућу

Foto: D.Pozderović

Policija u Bijeljini intenzivno radi na rasvetljavanju ove pljačke i razbojništva, koja se nije skoro dogodila u Semberiji. Radinki je odneta sva ušteđevina, koju je teškom mukom zaradila, radeći u Nemačkoj pune četiri decenije. Razbojnici su joj odneli, kako kaže, zlata u vrednosti od 15 hiljada evra i 40 hiljada evra u gotovom novcu!

- Izašla sam da naložim vatru, kad su, odjednom, u kuću upala dva maskirana muškarca, sa fantomkama na glavi, u crnim odelima – priča Radinka.

- Bukvalno su me, prvo, omlatili na pod i vezali. Sve su isekli, preturili, rasturili i razbili dok nisu pronašli željeni plen. Radili su lagano, nisu žurili, jer su me tako skolili, a onda uvezali da bi imali vremena. Bili su u dilemi da li da me ubiju ili ne. Tražili su da se zakunem u decu da ih neću prijaviti, rekla sam da neću, samo da idu...Tako su i otišli.

Nesretna Radinka jedva se odvezala i pozvala je svog rođaka Dušana Tomića, poznatog advokata, koji je slučaj prijavio policiji, koja traži razbojnike.

- Vrlo je moguće da je Radinku „tipovao“ neko iz komšiluku, čak neko ko je, možda, i znao šta ima i koliko ima – kaže advokat Tomić, očekujući brzi i efikasnu istragu.

- Strašno je da se ovo dogodi čestitoj i poštenoj ženi, koja je na svoje ruke i mišiće časno stekla svaki evro. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije