DANAS JE PRAZNIK ZA SVE SRBE: Vulin čestitao Banjaluci - RS nastala kao otpor ponavljanju Jasenovca

Novosti online

09. 01. 2021. u 10:25

MINISTAR unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin čestitao je svim Srbima 9. januar - Dan Republike Srpske, te poručio da je dan osnivanja Srpske praznik za sve Srbe.

ДАНАС ЈЕ ПРАЗНИК ЗА СВЕ СРБЕ: Вулин честитао Бањалуци - РС настала као отпор понављању Јасеновца

Aleksandar Vulin

Vulin je napomenuo da je Republika Srpska nastala kao otpor srpskog naroda ponavljanju jasenovačkog genocida, ne samo Srba koji žive zapadno od Drine, već otpora celokupnog srpskog naroda.

Prema njegovim rečima, zato je očuvanje Republike Srpske pravo i obaveza svih Srba, baš kao što je očuvanje Dejtonskog sporazuma i BiH obaveza Srbije kao garanta Dejtona, ali i matice i čuvara svih Srba.

- Dan Republike Srpske je praznik za sve Srbe i zato današnji praznik čestitam svim Srbima, a građanima Srpske želim da dan osnivanja Srpske slave u miru i slobodi. Mir je najviši interes srpskog naroda, a sloboda najviša vrednost zbog koje Srbi postoje. Srećan nam praznik i da ga dugo slavimo - naveo je u čestitki Vulin, koji je i lider Pokreta socijalista.

Vulin je naglasio i da Srbija i Republika Srpska nikada nisu bile bliže i jedinstvenije zahvaljujući iskrenom i upornom nastojanju Aleksandra Vučića da se Republika Srpska unapredi i ojača.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)