KONSTITUTIVNA SEDNICA GRADSKOG PARLAMENTA BANJALUKE: Mladen Ilić iz SNSD izabran za predsednika Skupštine grada

S.M.

05. 01. 2021. u 14:46

MLADEN Ilić (SNSD)je izabran za novog predsednika Skupštine grada Banjaluka sa 20 glasova za, dok je osam bilo suzdržano. Za potpredsednika Skupštine grada Banjaluka izabran je Saša Čudić, odbornik iz reda nacionalnih manjina.

КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ПАРЛАМЕНТА БАЊАЛУКЕ: Младен Илић из СНСД изабран за председника Скупштине града

Foto: Grad Banjaluka

Izborom Ilića na mesto predsednika Skupštine grada Banjaluka, SNSD je potvrdio da ima većinu u gradskom parlamentu.

Pre izbora rukovodstava Skupštine Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, kao i odbornici u Skupštini grada, položili su svečanu zakletvu. Najveći broj odbornika u novom sazivu Skupštine grada će imati SNSD sa devet odbornika, dok će u redovima PDP naredne četiri godine biti sedam odbornika.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je kazao da se nada da će sa Ilićem učiniti mnogo toga.

Ono što je bitno navesti jeste da će Banjaluka u naredne četiri godine na dve najvažnije funkcije u gradu imati mlade ljude. Novi gradonačelnik Draško Stanivuković ima 27 godina, a Mladen Ilić novi predsednik gradske Skupštine ima 24 godine!

– Poštovani Mladene, imate 24 godine, ja imam 27 i izabran sam za gradonačelnika Banjaluke. Verovatno mnogi skeptici će reći: “Šta mogu ti ljudi?”. Ja bih volio reći da možemo učiniti mnogo toga. Imamo snagu i volju. Politika za mene neće biti prepreka i u tom smislu mogu reći da sam sretan što ste predloženi. Imaćemo priliku da se upoznamo i da sarađujemo – kazao je Stanivuković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati