TRAKTORIMA KRENULI I PREMA RAČI: Poljoprivrednici blokirali carinski terminal u Gradišci

S.M.

28. 12. 2020. u 12:32

POLjOPRIVREDNICI BiH jutros su traktorima blokirali carinski terminal u Gradišci kako bi ukazali na potrebu da se zaštiti domaća proizvodnja, a pomoć i rešenje problema traže od nadležnih institucija BiH.

ТРАКТОРИМА КРЕНУЛИ И ПРЕМА РАЧИ: Пољопривредници блокирали царински терминал у Градишци

Foto BNTV

To se pogotovo odnosi na zaštitu domaće proizvodnje. Nešto posle 11 časova poljoprivrednici s traktorima iz pravca Bijeljine krenuli su prema carinskom terminalu Perić, koji se nalazi na graničnom prelazu Rača.

Blokadu graničnih terminala poljoprivrednici FBiH i RS najavili su prethodnih dana, zbog nezadovoljstva prekomjernim uvozom poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

- Naši zahtevi su jasni - zaštita domaće proizvodnje, uvođenje prelevmana i carina, i smena ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca,izjavio je sinoć Savo Bakajlić, predsednik Udruženja poljoprivrednika sela Semberije i Majevice, za BNTV.

Bakajlić je rekao da je Organizacioni odbor donio odluku da se blokiraju dva granična terminala , terminal sa prelaza Rača i Pavlovića most koji je u Dvorovima, a i da se blokira terminal u Gradišci.

- Mi smo se obraćali svim resornim ministarstvima i ministru Košarcu, ali oni do sada nisu ništa učinili da zaštite domaćeg proizvođača. Oni imaju potpuno drugačiji stav od nas, hoće da nas što više razjedine, da nas posvađaju da bi mogli da s nama manipulišu. Ovde je sve jasno, uvoznički lobi radi u sprezi sa politikom, kaže Bakajlić.

On je istakao da pojedini poljoprivrednici, ako ne dođe do rešenja, traže da se blokiraju svi granični prelazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)