SRĐA TRIFKOVIĆ UPOZORAVA: Preti američko-muslimanska operacija „lažne zastave” za Dodikovu eliminaciju (VIDEO)

Novosti online

27. 12. 2020. u 13:38

СРЂА ТРИФКОВИЋ УПОЗОРАВА: Прети америчко-муслиманска операција „лажне заставе” за Додикову елиминацију (ВИДЕО)

Foto: Hepi tv printskrin

AMBASADOR Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan Harčenko izjavio je da je Moskva čvrsto opredeljena za dalji razvoj međusobno korisnog strateškog partnerstva sa Beogradom, ali da taj cilj ne uključuje "kontraproduktivni zadatak" veštačkog ograničavanja saradnje Srbije sa drugim zemljama.

Reditelj Dragoslav Bokan pak smatra da Srbija treba da nastavi da odražva svoju trasu i svoj put i da ne treba da dozvoli bilo kakve uticaje koji će je sa tog puta povući.

- Srbija je na svom putu, a on zavisi od odnosa velikh sila prema nama. To smo imali priliku da vidimo. Nova admirnistracija SAD se pnaša kao da je Berlinski zid pao, a ne Vašingtonski – smatra Bokan. 

Kako objašnjava, sve izjave stranih političara uvek u sebi sadrže diplmatsku notu.

Istoričar i publicista prof.dr Srđa Trifković kaže da je Rikerova izjava ,,drskost i bezobrazluk bez premca".

Trifković smatra da srpsko ministarstvo spoljnih poslova mora pitati briselsku Evropsku komisiju da li je ona i kada ovlastila činovnika američkog Stejt departmenta da zemljama kandidatima za članstvo u EU nagoveštavaju koji su uslovi za njihov napredak ka tom cilju.

Takođe, Trifković je izjavio da su činovnici Stejt departmenta ponikli na srbofobnim jaslama i da su napokom dočekali svojih pet minuta da se vrate liberalni intervencionisti na vlast.

- Tu je (DŽo) Bajden nebitan, jer to je jedna olupina od čoveka koja će biti manipulisan od ljudi poput Entonija Blinkena i te kamarile neoliberalnih intervencionista, koji već imaju vrlo jasnu listu rusofobnih poteza koji planiraju - izjavio je Trifković.

On je upozorio da će Amerikanci diktirati tempo za muslimansku operaciju ,,lažne zastave" koja bi bila iskorišćena kao izgovor za maksimalno zaoštravanje situacije u BiH, gde bi istovremeno nastupila upotreba bonskih ovlašćenja za Dodikovu eliminaciju i vrlo gruba upotreba sile u Brčko distriktu kako bi se RS podelila na dva dela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Lala iz Banata

27.12.2020. 14:22

Фашизам и муслимански фундмантализам, неће нас СРБЕ оставити на миру... То је свима јасно...Морамо спавати " на једно око" и увек бити СПРЕМНИ НА ИЗАЗОВЕ који подразумевају и коришћење војне силе...Зато би за нас СРБЕ било понајбоље да се вратимо ДОКТРИНИ ОПШТЕНАРОДНЕ ОДБРАНЕ јер би то била најбоља препорука и одвраћање свих наших непријатеља српских од српске земље и српских ГРАНИЦА...!! Морамо бити спремни да мобилишемо МИЛИОН СРПСКИХ ВОЈНИКА јер онда непријатељима нашим треба барем ЧЕТИРИ МИЛИОНА да би нас надјачали...То ни НАТО у данашњим приликама не може да обезбеди да би био сигуран у успех...

007

27.12.2020. 14:45

@Lala iz Banata - U pravu si treba da ratujemo sa celim svetom do istrebljenja,jer mi smo uvek u pravu,samo mi smo toliko dobri da necemo stici,posto cemo se istrebiti medjusobno,a najvise zbog "blatnjavog arsina",kao sto kaze nebeska liturgija.

gedža

27.12.2020. 15:03

Dobro. Kad već znamo kakvi su njihovi planovi i koraci, šta mi kao država i naše institucije radimo da ih predupredimo, osujetimo ili odvratima da urade bilo šta što je nepovoljno po nas Srbe gde god da živimo na prostorima bivše zajednice. Oni će istovremeno povući sve dostupne im poluge, i KiM i Sndžak i RS i Vojvodinu možda, a mi, šta imamo spremno, diplomatski, za takvu varijantu? Više nije 99. I odnos međunarodne moći i uticaja se promenio ...