VUKOSAVLJE OPŠTINA BEZ OPOZICIJE: Konstituisanje nove – stare vlasti u se privodi kraju

V.B.

21. 12. 2020. u 17:37

U MULTIETNIČKOJ opštini Vukosavlje sve je spremno za konstituisanje nove vlasti nakon novembarskih lokalnih izbora na kojim je pobedio SNSD, a odbornike su dobile partije prestavnice svih naroda koji žive u ovoj sredini.

ВУКOСAВЉE OПШTИНA БEЗ OПOЗИЦИJE: Кoнституисaњe нoвe – стaрe влaсти у се приводи краjу

Foto: V.B.

Kako kažu ne mogu provesti ovu aktivnost jer još uvek čekaju sertifikate od Centralne izborne komisije. Na proteklim izborima najveći broj glasova za načelnika u Vukosavlju dobio je kandidat SNSD-ea Borislav Rakić. Preko 60% građana je njemu ukazalo povjerenje da ovu lokalnu zajednicu vodi drugi uzastopni mandat, tako da načelničke primo predaje neće biti.

- bPrimopredaja u ovom trenutku nije potrebna ali bez obzira na taj momenat što je neće biti, mi ćemo odraditi sve one proceduralne stvari koje su porebne kako bi smo obavestili građane opštine Vukosavlje o tome šta je do sada sve urađeno. Finansijski izveštaj i sve ono što treba da uradi jedna lokalna skupština to je već urađeno. To je na krju i potvređno na terenu jer su 15 novembra građani pokazali da veruju ovoj staroj – novoj administraciji.- rekoa je Borislav Rakić novi – stari načelnik opštine Vukosavlje.

Foto: V.B.

Skupštine opštine Vukosavlje broji 15 odbornika i prema rezultatima izbora mesto u odborničkim klupama obezbijedilo je osam stranaka. Sobzirom na kašanjenje sertifikata od CIK-a i za odbornike. planirano je da se konstitutivna sjednica Skupština opštine održi krajem januara iduće godine.

-Ove sedmice krećemo u pregovre sa svim političkim partijama oko učešća u vlasti.. Prioritet u tom imaju stranke koje su potpisale predizborni koalicioni sporazum.Međutim moram naglasiti da je predizborna kampanja prošla veoma fer i korektno, tako da će mesta u vlasti biti za sve stranke koje budu želele na radimo za dobrobit građana Vukosavlja. - Dejan Jović nosilac liste kandidata SNSD-ea u Vuksavlju na prošlim lokalnim izborima.

Foto: V.B.

Sastav nove Skupštine opštine Vukosavlje čine četiri odbornika SNSD-ea, 3 odbornika SDA, 2 odbrnika iz SDP-ea, i po jedan iz SDS-a, Socijalastičke partije, DNS-a, SBB-ea, HDZ-ea i prestavnik nacionalnih manjina. Prema prvim procenama opština Vukosaljve bi mogla biti jedina lokalna zajednica u Srpskoj koja neće imati opoziciju u Skupštini opštine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri