DOBOJSKI KADROVI OPET NA POZICIJAMA: Građani imaju svoje predstavnike na višim nivoima republičke vlasti i BiH

Lj. ĐURIĆ

20. 12. 2020. u 17:59

GRAĐANI Doboja su se poslednjih godina žalili da su njihovi kadrovi zapostavljeni na republičkom i nivou BiH, ali se prelaskom kompletnog rukovodstva SDS pod okrilje SNSD nakon poslednjih Opštih izbora, situacija značajno menja.

ДОБОЈСКИ КАДРОВИ ОПЕТ НА ПОЗИЦИЈАМА: Грађани имају своје представнике на вишим нивоима републичке власти и БиХ

Foto SNSD

Potvrda tome je nedavno imenovanje Milovana Krča na mesto v. d. Inspektorata RS, koji na toj značajnoj funkciji zamenjuje Dragutina Škrebića iz Teslića, koji je podneo ostavku.

Samo nekoliko dana pre toga je na mesto izvršnog direktora Poslova operacija u ŽRS imenovan raniji generalni direktor tog JP Petko Stanojević, a sa te funkcije za generalnog direktora otišao je Željko Radić, takođe iz Doboja. On je zamenio smenjenog Slavka Gligorića, koji je takođe iz ovog grada, ali iz sada nepoželjnog DNS.

NA ČELU ŽRS ŽELE SUGRAĐANINA

GRAĐANIMA Doboja posebno smeta to što nakog višegodišnjeg direktorovanja dobojskih kadrova u ŽRS na mestu generalnog direktora tog preduzeća od republičkog značaja, koje ima sedište u ovom gradu, barem nije bio kadar iz Doboja. U dva poslednja mandata do imenovanja Slavka Gligorića bio je Dragan Savanović iz Prijedora.

Svi novoimenovani pripadaju tzv. Obrenovoj grupi, odnosno ogranku SNSD iz Doboja, kako su neformalno nazvani, raniji kadrovi GO SDS u Doboju, nakon priključenja SNSD-u.

Željko Radić, Foto ZRS

Do pre nekoliko godina Doboj je bio pravi rasadnik kadrova koji su vedrili i oblačili u RS, pa i na nivou BiH.

Osipanje kadrova iz ovog grada započelo je zamenom srpskog člana PBiH Borislava Paravca, kojeg je u toj ulozi zamenio Nebojiša Radmanović.

Osim Paravca, ne tako davno premijer Vlade RS bio je takođe Dobojlija Pero Bukejlović, a pre njega Dragan Mikerević, kao i brojni ministri iz ovog grada u njihovim i prethodnim Vladama. Među poznatijim su Marin Kvaternik, Milovan Stanković, Milan Ninković, Vojislav Radišković i brojni drugi funkcioneri.

POZICIJE

I DOK je bio na čelu dobojskog SDS, Obren Petrović je važio za ključnu političku figuru u gradu. Ipak, svoje pozicije još više je ojačao prelaskom u SNSD, kada se njegova reč uvažava i kada su imenovanja za više nivoe vlasti u pitanju.

Milovan Krča, Foto Fejsbuk

 

Kada je umesto SDS I PDP na republičkom i nivou BiH počeli da "vedre i oblače" kadrovi SNSD, usledile su smene svih kadrova iz Doboja, koji je uz Bijeljinu bio tvrđava SDS.

Osim zvučnijih imena među funkcionerima, na meti su se potom našli i Tihomir Gligorić, koji je smenjen sa pozicije direktora Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, zamenik ministra odbrane Bih Mirko Okolić, pa je Doboj praktično ostao bez svojih kadrova na višim nivoima vlasti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri