HTEO DA SE ZAKOLJE NOŽEM KOJIM JE UBIO MONAHA: Kako je izvedeno hapšenje Dragana Ševa, osumnjičenog za zločin u manastiru kod Šipova (VIDEO)

O. MATAVULj

09. 12. 2020. u 19:50

DRAGAN Ševo (40), koji je osumnjičen da je u ponedeljak uveče u manastiru Glogovac u Babićima kod Šipova ubio monaha Stefana Ačića (62) uhapšen je u sredu po podne u Banjaluci.

ХТЕО ДА СЕ ЗАКОЉЕ НОЖЕМ КОЈИМ ЈЕ УБИО МОНАХА: Како је изведено хапшење Драгана Шева, осумњиченог за злочин у манастиру код Шипова (ВИДЕО)

Foto: O.M.

On se tereti za krivično delo teško ubistvo. U akciji SAJ i policije, njemu su lisice na ruke stavljene oko 16 časova u blizini motela "Nana" - potvrdila je, za "Novosti" Mirna Miljanović, portparol MUP Republike Srpske.

Ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač rekao je da su osumnjičenog locirali kada je iznajmio sobu u motelu. Objekat je ubrzo opkoljen i započeli su pregovori o predaji, ali je on to odbio.

- Pretio je da će se ubiti nožem. Specijalci su brzo upali u sobu, a on je uspeo da se poseče po nozi - rekao je Lukač i dodao da je osumnjičeni potom brzo savladan i uhapšen.

Ševo je, navodno, pretio samoubistvom tvrdeći da je istim nožem usmrtio i monaha Stefana, ali da li je to tačno pokazaće veštačenje ovog hladnog oružja.

Policija Republike Srpske dva dana je intenzivno tragala za Ševom. Kontrolisani su putevi i svi hoteli, a fokus je bio usmeren ka Banjaluci, gde je pre hapšenja izvršeno više pretresa u objektima za koje se sumnjalo da bi ih Ševo mogao koristiti.

- Svim policijskim patrolama bile su podeljene fotografije osumnjičenog, pa se obruč oko njega brzo suzio - navode u MUP RS.

U policiji saznajemo da je Ševo bio u velikim dugovima, što potvrđuje sumnje da je monaha ubio iz koristoljublja, odnosno kako bi se domogao novca od priloga. Navodno su ga zbog dugova proganjali i zelenaši, a imao je problema i sa pojedinim bankama.

- Nedavno je prodao kuću u banjalučkom naselju Lazarevo. Nakon toga je živeo u napuštenom objektu u istom naselju, gde su ga takođe tražili - kaže izvor blizak istrazi i dodaje da je Ševo nekada radio kao pekar.

Foto: Facebook/ATV

- I ranije je bio u sukobu sa zakonom i pokretani su postupci zbog učešća u tučama, trgovini narkoticima, a bio je akter i jednog sukoba kada je u pekari potezan pištolj.

Iako važi za osobu sa one strane zakona, samo je jednom osuđivan. Sud BiH osudio ga je 2016. na novčanu kaznu zbog falsifikovanja novca.

SVEDOK ILI OSUMNjIČENI

RADI interesa istrage, iz policije i tužilaštva nisu saopštili identitet čoveka koji je osumnjičenog Dragana Ševu (na slici) dovezao do manastira i nakon zločina vratio u Banjaluku. Njegova uloga u svemu se još istražuje i zasad nije poznato da li će imati status osumnjičenog ili svedoka.

Ubistvo se dogodilo u ponedeljak oko 19 časova u trpezariji manastira, u koji je Ševo često dolazio i čije monahe je dobro poznavao. Veruje se da je želeo da opljačka novac od prihoda. Vozač ga je dovezao do manastira i čekao ispred. Za to vreme monah Stefan ga je domaćinski primio, servirao mu večeru, a onda je došlo do ubistva. Prvi rezultati istrage ukazuju da je iz manastira ukradeno nešto više od 100 maraka.

Ubijeni monah Stefan u sredu je sahranjen u manastiru Glogovac, u kojem je i službovao. Zaupokojena liturgija služena je uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkopa bihaćko-petrovačkog Sergija, a zbog epidemiološke situacije nije bilo okupljanja u manastiru.

 

DVAPUT UBODEN U GRUDI

Obdukcijom je utvrđeno da je monah dva puta uboden u grudni koš, najverovatnije povećim kuhinjskim nožem.

- Žrtva je preminula usled krvarenja, nakon što mu je nožem probijena plućna arterija. Monah nije imao šanse da preživi, čak i da se u blizini nalazila operaciona sala. Radilo se o snažnim udarcima. Silinu udarca, koji je najverovatnije došao odozgo, potvrđuje i činjenica da je pokojniku probijena grudna kost - kaže izvor iz istrage.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a