ZLOSTAVLJAO 10 GODINA, PA JE POLIO BENZINOM I ZAPALIO: Počelo suđenje Branislavu Stanivukoviću za ubistvo vanbračne supruge

O. MATAVULj

07. 12. 2020. u 17:56

ČITANjEM optužnice u Okružnom sudu u Banjaluci počelo je suđenje Branislavu Stanivukoviću (43) iz Kukulja kod Srpca.

ЗЛОСТАВЉАО 10 ГОДИНА, ПА ЈЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО: Почело суђење Браниславу Станивуковићу за убиство ванбрачне супруге

Foto D. Pozderović

On je optužen za svirepo ubistvo nevenčane supruge Milice Marinković (33), koju je polio benzinom i zapalio.

Zločin se dogodio 20. jula u Aleksandrovcu kod Laktaša. Stanivukoviću se na teret stavlja da je, na očigled žrtvine ćerke Slađane, Milicu polio benzinom i zapalio upaljačem. Zadobila je teške opekotine od kojih je podlegla.

U optužnici se navodi da je Stanivuković od 2010. zlostavljao Milicu, tako što ju je tukao i psihički maltretirao, braneći joj da ga napusti i da bilo kome priča o tome.

- Kada je oštećena 2012. godine uspela da pobegne kod majke u Austriju, optuženi je zapalio kuću njenog očuha u Mrčevcima kod Laktaša. Iz straha za život svoje ćerke, koja je ostala da živi i radi u Laktašima, ona se vratila optuženom i nastavila s njim da živi u vanbračnoj zajednici - navodi se u optužnici.

Pojašnjava se da je 20. jula ujutro Stanivuković automobilom ”pežo 406” pratio Milicu i njenu ćerku na putu Mrčevci - Aleksandrovac. Kada im je prišao, izašao je iz vozila noseći plastičnu flašu, sa 1,5 litara benzina.

Foto privatna arhiva

- Oštećena je u tom momentu počela da beži, ali je optuženi sustigao i polio benzinom po glavi i telu. Potom ju je zapalio otvorenim plamenom iz upaljača, svestan da će tako prouzrokovati njenu smrt, što je i hteo.

Milica je zadobila opekotine 2. i 3. stepena po glavi, leđima i obe ruke. Hospitalizovana je u UKC Republike Srpske gde je podlegla 3. avgusta.

Tužilac Tatjana Ninković kaže da će optužnicu dokazivati saslušanjem deset svedoka, pet veštaka i materijalnim dokazima, kao što su flaša u kojoj je Stanivuković nosio benzin, te upaljač kojim je zapalio Milicu.

IŠČAŠENA PRAKSA

ADVOKAT Stojan Vukajlović požalio se da u decembru nema slobodnih termina za suđenje, pa su mu članovi sudskog veća odgovorili da nađe zamenu.

- Ne može se sud prilagođavati advokatima ili tužiocima, to je iščašeno! Vi se morate nama prilagođavati. Ovo je sud, a vi ste stranka u postupku - rekao je sudija Milan Blagojević.

- Među svedocima je dvoje očevidaca kritičnog događaja. Svedoci će ispričati i šta se događalo prethodne večeri, te šta im je Milica poveravala. Dokazaćemo da je optuženi bio uračunljiv. On jeste emocionalno nestabilan, što karakteriše često nasilničko ponašanje, ali nije duševno poremećen - istakla je Ninković.

Odbrana nije iznosila uvodnu reč i dokaze će naknadno predlagati. Stanivuković je želeo da "odgovori" na optužbe, što mu nije dozvoljeno.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina