PODRŠKA ZA MINJU I MARKA: Uprkos koroni, širom istočne Hercegovine organizovane brojne humanitarne akcije

D. CURAĆ

30. 11. 2020. u 13:22

I STANOVNICI Trebinja priključili su se humanitarnoj akciji u kojoj se prikuplja novčana pomoć za lečenje jednogodišnje Minje Matić iz Kragujevca, koja boluje od teškog oblika mišićne atrofije, a za čije lečenje su potrebna 2,4 miliona dolara.

ПОДРШКА ЗА МИЊУ И МАРКА: Упркос корони, широм источне Херцеговине организоване бројне хуманитарне акције

Foto D. Curać

Širom RS organizovani su humanitarni bazari za Minju, a u Trebinju zajedničku akciju sprovele su humanitarne organizacije, dečiji vrtići, kao i Udruženje "Sunce nam je zajedničko".

- Želim da kažem da smo svesni situacije i pandemije koja nas je zadesila u ovoj godini i vremenu, da je dosta ljudi u izolaciji, koji danas ne mogu da izađu i budu sa nama. Nadam se da će oni okrenuti broj 1433 i na taj način pomoći u sakupljanju novca za malu Minju. Hvala svima koji su nam pomogli da ovo organizujemo i moram priznati da se veliki broj privrednika uključio da sve realizujemo - rekla je Valentina Mitrović, jedan od organizatora bazara.

TRKLjA PONOVO TRČI

NAKON što je i više nego uspešno trčao za porodicu Elez iz Gacka, ultramaratonac iz Bileće Ljubo Trklja odlučio je da pomogne i svom sugrađaninu Marku Vučkoviću. Trklja u okviru svoje humane misije prodaje medalje i majice osvojene na brojnim maratonima, ali i kilometre koje će trčati za Marka. Trčaće simboličnom stazom koja će spojiti četiri crkve i jedan manastir. Cena jednog kilometra je simboličnih 10 maraka.

Bazar za Minju Matić organizovan je i u Bileći, gde građani sada brojnim akcijama pokušavaju da sakupe novac za svoga sugrađanina, Marka Vučkovića (33), koji ima zdravstvenih problema sa bubrezima. Od početka godine je na dijalizi, i jedino rešenje je transplantacija. Zbog virusa korona, to je jedino moguće u Belorusiji. Za životnu borbu mu je potrebno oko 150.000 maraka.

- Prvi deo košta 12.000 dolara, a to je obrada papira i nalaza, ostaje se desetak dana, vraćam se kući i čekam od tri meseca do godinu dana na organ, koji koji košta 72.000 dolara - rekao je Marko Vučković.

Marko ima 33 godine. Najveća podrška su mu supruga i dvoje dece, zato baš oni pozivaju sve koji su u mogućnosti da pomognu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju