PRIZNALI POKUŠAJ OBLJUBE DETETA (12): Mehmed i Milan iz Prnjavora dobili ukupno četiri i po godine zatvora

O.M.

27. 11. 2020. u 09:02

MEHMED K. (21) i Milan N. (23) iz Prnjavora sklopili su sporazum o priznanju krivice po kojem bi trebali biti osuđeni na dve i po, odnosno dve godine zatvora zbog pokušaja obljube 12-godišnje devojčice.

ПРИЗНАЛИ ПОКУШАЈ ОБЉУБЕ ДЕТЕТА (12): Мехмед и Милан из Прњавора добили укупно четири и по године затвора

Foto: Depositphotos

Sporazum, koji su sklopili sa Okružnim javnim tužilaštvom, prihvatio je banjalučki Okružni sud koji je za danas zakazao izricanje presude. Mehmed je time priznao sve navode optužnice kojom se tereti za pokušaj obljube, a Milan za pomaganje u tom krivičnom delu.

Radi se o slučaju koji se odigrao 21. jula u dvorištu Srednjoškolskog centra "Ivo Andrić" u Prnjavoru. Devojčica je u noćnim satima u društvu 15-godišnjeg prijatelja bila u školskom dvorištu, kada su se optuženi okomili na njih. Do silovanja, srećom, nije došlo zahvaljujući 15-godišnjaku, te brzoj reakciji policije koja je optužene uhvatila "na delu".

Iz policije je tada navedeno da su optuženi, po dolasku u dvorište, oterali 15-godišnjaka, a potom se okomili na njegovu prijateljicu. Mladić je pokušao da pozove policiju, ali mu je jedan od nasilnika oteo mobilni telefon. On je zatim izašao na ulicu i zaustavio prvi automobil koji je naišao, pa je vozačevim telefonom pozvao policiju i prijavio napad.

- Patrola je u Boleslavečkoj ulici zatekla mladiće i devojku. Ona im je ispričala da su je, nakon što su oterali njenog druga, napali. Jedan od njih je počeo da je ljubi i hvata rukama po intimnim delovima tela. Srećom, policajci su na vreme stigli i tako sprečili silovanje - naveli su tada u policiji.

U vreme napada obojica su bila pod dejstvom alkohola. Mehmed je nakon hapšenja pritvoren, dok se Milan branio sa slobode.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere