IMAĆE 19 ODBORNIKA U BANJALUCI: Potvrđen sporazum svih partnera SNSD čime su obezbedili apsolutnu većinu u Skupštini grada

S. MIŠLjENOVIĆ

24. 11. 2020. u 18:43

DAN nakon održanih lokalnih izbora u RS i BiH potpisan je sporazum o skupštinskoj većini na insistiranje SNSD, jer je za gradonačelnika Banjaluke pobedio Draško Stanivuković, kandidat PDP i opozicije.

ИМАЋЕ 19 ОДБОРНИКА У БАЊАЛУЦИ: Потврђен споразум свих партнера СНСД чиме су обезбедили апсолутну већину у Скупштини града

Sastanak koalicionih partnera u Banjaluci / Foto "Novosti"

Koalicioni dogovor svih stranaka u utorak je i zvanično potvrđen u centrali SNSD u Banjaluci.

Predstavnici SNSD i koalicionih partnera zaključili su da je ta koalicija stabilna, i da će imati apsolutnu većinu u Skupštini grada, i da će nastaviti realizaciju značajnih projekata.

- Koalicija okupljena oko SNSD imaće 19 odbornika u Skupštini Grada Banjaluka, od 31 odbornika - rečeno je nakon završenog sastanka SNSD sa koalicionim partnerima.

Predsednik SNSD, Milorad Dodik, izjavio je i da je SNSD "maestralan pobednik lokalnih izbora", i da nameravaju da ovaj rezultat ponove i na Opštim izborima.

Milorad Dodik je potvrdio da će biti formiran koordinacioni odbor o saradnji koalicionih partnera na nivou grada Banjaluka.

- Treba da nas pripremi na neke izazove koje nas očekuju i problemi koji mogu da se jave u pogledu mandata ili nespojivosti mandata - izjavio je Dodik.

OSTAVKA!

MILAN Petković podneo je neopozivu ostavku na poziciju predsednika GO Ujedinjene Srpske u Banjaluci jer je nezadovoljan ličnim rezultatom na izborima i unutarstranačkim odnosima. Petković ostaje član US i potpredsednik te stranke.

Na pitanje novinara da li je razgovarao sa Igorom Radojičićem, Dodik je rekao da je zdravstveno stanje aktuelnog gradonačelnika Radojičića bolje, i da će se o njegovoj daljoj ulozi i aktivnostima razgovarati kada se u potpunosti oporavi.

Dodik je rekao i da ne želi da komentariše informacije o povratku u politiku Milana Radovića, bivšeg predsednika GO DNS u Banjaluci, i dodao da je RS demokratsko društvo.

Borivoj Obradović, novoizabrani odbornik DNS, i predsednik GO DNS u Banjaluci, istakao je da se u narednom periodu nastavlja dobra saradnja. Petar Đokić, predsednik SP, rekao je da će nova koalicija sve učiniti da Grad Banjaluka dobro funkcioniše.

Nedeljko Čubrilović, predsednik Demosa, istakao da je potvrđen "Vidovdanski dogovor" i da će sve biti rađeno na korist građana Banjaluke. Lider Ujedinjene Srpske, Nenad Stevandić, naglasio je da je zadovoljan što postoji stabilna većina, i da "Banjaluka mora biti stabilna, a svaki segment života unapređen".

DODIK SE OBRAĆA SB UN

 

PREDSEDAVAJUĆI i srpski član PBiH Milorad Dodik obratiće se u utorak uveče Savetu bezbednosti UN tokom sastanka posvećenog obeležavanju 25 godina od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma. Dodik će se obratiti video-linkom i ovo je prvi put da se jedan zvaničnik iz RS obrati SB UN.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći