OSVOJILA VIŠE GLASOVA NEGO 5 NAČELNIKA: Pregled lokalnih izbora u Republici Srpskoj, neki kandidati ostvarili izuzetne rezultate

S. MIŠLjENOVIĆ

18. 11. 2020. u 08:50

ОСВОЈИЛА ВИШЕ ГЛАСОВА НЕГО  5 НАЧЕЛНИКА: Преглед локалних избора у Републици Српској, неки кандидати остварили изузетне резултате

Foto SNSD

NAKON održanih lokalnih izbora došlo je do novih lomova u vladajućoj koaliciji. Milorad Dodik, predsednik SNSD je u ponedeljak precrtao Gorana Selaka i SPS jer nisu potpisali sporazum o saradnji u banjalučkoj skupštini.

Dan kasnije Selak je na vanrednoj pres konferenciji izrazio spremnost da se nastave razgovori sa SNSD o formiranju vlasti, i odbacio, kako je rekao, neistine o formiranju saveza sa političkim strankama koje čine opoziciju na republičkom i gradskom nivou u Banjaluci. On je najavio da će SPS uputiti pismo SNSD radi održavanja zajedničkog sastanka.

- Ne vidimo problem u koaliciji dok ona radi u interesu Srpske - rekao je Selak, i istakao da "u opoziciji ne vidi rešenje jer nisu ponudili ništa, osim prazne priče".

GLASANjE Građani na biračkim mestima, Foto Novosti

On kaže da će SPS nastaviti da sprovodi politike koje su interesu RS i njenih građana.

Komentarišući odluku Vlade o njegovoj smeni sa funkcije direktora KPZ "Tunjice", Selak je rekao da o tome još nije upoznat.

ZA ŠAROVIĆA NISU GLASALE KOMŠIJE

SDS, najjača opoziciona stranka u RS, poražena je na izborima u opštini Istočno Sarajevo, gde živi Mirko Šarović predsednik SDS. U ovoj opštini pobedio je SNSD, a drugi je bio DNSD. Šarović i SDS su tako treći u mestu gde živi predsednik te stranke

Selak je dobio odgovor brzo iz SNSD, u kojem Radovan Kovačević, portparol kaže da "kada je reč o SP, SNSD je već doneo svoj stav na sednici Izvršnog komiteta, i podsetio da su u ponedeljak doneli odluku o raskidu koalicione saradnje na svim nivoima sa SPS".

Kada se govori o rezultatima lokalnih izbora u RS, pojedini kandidati na listama su ostvarili sjajne rezultate. Prva među njima je Sanja Vulić, nosilac liste SNSD za Grad Doboj, ona je dobila više od 22.000 glasova što je ubedljivo najviše od svih nosilaca lista na proteklim izborima, a čak i više glasova nego što je dobilo pet budućih gradonačelnika u RS. Vulićeva je dobila veće poverenje birača nego njene kolege iz SNSD, gradonačelnici Prijedora, Istočnog Sarajeva, Trebinja, Gradiške i Zvornika.

ČETIRI KANDIDATA BEZ GLASA

NA lokalnim izborima u Istočnom Mostaru glasala su 143 glasača. Ekološka partija RS imala je dva kandidata na listi - Tijanu Vučić Kalajdžić i Milomira Sjerana, koji nisu osvojili nijedan glas, baš kao i Ana Antelj iz SP i Amra Abaza iz SDA.

Ona kaže da je iznenađena velikim brojem glasova koje je dobila od građana, ali i dodaje da je to sve rezultat timskog rada.

POPULARNI KONOBAR

KONOBAR iz Narodne skupštine RS, Dejan Sejmanović, na listi Ujedinjene Srpske za Banjaluku osvojio je više glasova od nosioca liste US Milana Petković, a koji je inače i potpredsednik NS RS! Sejmanović je osvojio 1.296 glasova, a Petković 1.083!

Pored Vulićeve, brojku od oko 20.000 glasova je dobio i njen partijski kolega na listi Igor Petrović. Od jačih rezultata izdvaja se i narodni poslanik PDP Jelena Trivić. Ona je kao nosilac liste PDP u Banjaluci dobila oko 12.000 glasova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)