SA DRUGOG SPRATA SKOČILA U SMRT: Detalji samoubistva pacijentkinje S. D. koje je potreslo Univerzitetski klinički centar Srpske

O. MATAVULj

18. 11. 2020. u 07:20 >> 07:38

PACIJENTKINjA S. D. (56) iz Ribnika skočila je juče sa drugog sprata zgrade Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske i na mestu ostala mrtva.

СА ДРУГОГ СПРАТА СКОЧИЛА У СМРТ: Детаљи самоубиства пацијенткиње С. Д. које је потресло Универзитетски клинички центар Српске

Foto O. Matavulj

Uviđajem je utvrđeno da se radi o samoubistvu, i da u celom slučaju nema elemenata krivičnog dela.

- Policijskoj upravi Banjaluka prijavljeno je da je žena skočila sa drugog sprata UKC RS. Na licu mesta izvršen je uviđaj i o svemu je obavešteno Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci - navode u PU Banjaluka.

Tragedija se dogodila u 10.05 i u bolnici saznajemo da se sve odigralo iznenada, i da nije bilo naznaka da bi D. S. mogla nauditi sama sebi.

- Pacijentkinja D. S. bila je hospitalizovana u Klinici za unutrašnje bolesti i izvršila je samoubistvo skočivši sa drugog sprata - navode u Službi za informisanje UKC RS, gde nisu mogli da otkrivaju više detalja.

Nezvanično saznajemo da je D. S. skočila sa drugog sprata svoje bolničke sobe u atrijum, odnosno unutrašnje dvorište UKC. Tome je svedočilo nekoliko pacijenata, koji su u šoku, kao i kompletno osoblje klinike. Motivi zbog kojih se D. S. odlučila na ovaj korak nisu poznati. Nagađa se da je zbog zdravstvenog stanja sama sebi želela da prekrati muke.

RANIJI SLUČAJEVI

U SEPTEMBRU 2016. godine Sandra M. (30) iz Banjaluke ubila se skokom sa šestog sprata UKC RS, u koji je primljena nakon što je pokušala da se otruje sirćetnom kiselinom. U aprilu 2015. godine Jovan P. (79) iz Banjaluke ubio se skokom sa četvrtog sprata Klinike za bolesti uha grla i nosa na kojoj se lečio.

Nažalost, ovo nije prvi ovakav slučaj koji je potresao UKC. U decembru prošle godine P. S. (56) iz Banjaluke izvršio je samoubistvo skočivši sa četvrtog sprata svoje bolničke sobe.

On je bio hospitalizovan u Klinici za plućne bolesti, a dijagnostikovano mu je neizlečivo hronično oboljenje pluća. Iz UKC je tada saopšteno da je taj tragični događaj bio potpuno neočekivan, jer pacijent tokom lečenja nije pokazivao znakove psihičke nestabilnosti.

Nekoliko minuta pre tragedija pacijenta je obišla odeljenjska medicinska sestra. Kada se ona udaljila od radnog pulta, pacijent je iskoristio priliku, otvorio prozor i skočio. Pao je na beton, između dva krila zgrade, i lekari su pokušali da ga reanimiraju, ali, nažalost, pomoći mu nije bilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati